Review: Split-airco Eurom AC2401

Split-airconditioners zijn erg praktisch. In de zomer koelen ze de ruimtes af tot een aangename temperatuur en hebben ze een groot voordeel ten opzichte van andere achteraf te monteren aircosystemen. Je bespaart veel ruimte in het interieur.

De meeste split-airconditioningsystemen kunnen echter alleen door specialisten worden geïnstalleerd. Dit is omslachtig en zorgt natuurlijk ook voor hogere kosten. Maar een bepaald split-apparaat belooft hier een remedie: De Eurom AC2401 airconditioningsysteem.

De Eurom AC2401 split airconditioner is door iedereen eenvoudig te installeren en in gebruik te nemen. Maar wat biedt het aircosysteem Eurom AC2401 en voor wie is het geschikt? Ik heb het apparaat voor je bekeken. In dit artikel wil ik mijn Eurom AC2401 ervaring met je delen.

Wat biedt de Eurom AC2401?

Kampeertips voor beginners - Review Split-airco Eurom AC2401 - Foto van de Eurom AC 2401 geinstalleerd aan een caravan

De Eurom AC2401 is een split airconditioner. Dit betekent dat één element in de te koelen ruimte wordt geïnstalleerd en één element van het apparaat buiten. De twee delen van het apparaat zijn met elkaar verbonden via een verbindingsslang. De Eurom AC2401 airconditioner is eenvoudig en zonder schroeven te installeren. Als tegenprestatie wordt het product geleverd met beugels voor de twee elementen die eenvoudig in het raam worden gehangen.

Specificaties

Het is belangrijk om te weten dat het apparaat in de eerste plaats is ontworpen voor gebruik in caravans, campers of boten. Toch kan de Eurom AC2401 split airconditioner ook thuis gebruikt worden. Hiervoor kan het buitenelement op een balkon worden geplaatst of veilig en vakkundig onder een raam worden bevestigd.

De Eurom AC2401 split-airconditioner heeft de volgende productafmetingen:

Binnenelement: 39cm x 36cm x 18cm (B x H x D)

Buitenelement: 43,5cm x 41cm x 20cm (B x H x D)

Met zijn totaal gewicht van circa 20 kg is de Eurom AC2401 in onze test vrij licht in vergelijking met andere airco systemen en daardoor zeer mobiel inzetbaar.

Werking

De Eurom AC2401 split-airconditioner wordt geleverd met een LCD display voor bediening. De koelintensiteit kan worden aangepast via twee ventilatorsnelheden. Dankzij de ingebouwde timer kun je het apparaat voorprogrammeren om uit te schakelen. Afhankelijk van jouw voorkeur schakelt het apparaat zich vervolgens na 30 minuten tot wel 7,5 uur uit.

Het koelproces van de Eurom AC2401 airconditioner vindt plaats via een koelvloeistof en heeft een vermogen van circa 450 W. Het apparaat werkt op een spanning van 220-240 V en kan dus op elk standaard stopcontact worden aangesloten.

Voor wie is de Eurom AC2401 split-airconditioner geschikt?

Onze Eurom AC2401 ervaring heeft ons geleerd dat het toestel door zijn compacte afmetingen en lage gewicht bijzonder geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een mobiele en eenvoudig te installeren split airco. Zoals gezegd is het apparaat ontworpen voor gebruik in caravans, campers en boten. Daarom kan de installatie in woonruimtes iets gecompliceerder zijn.

Toch is de Eurom AC2401 krachtig genoeg om zelfs kleine woonruimtes tot ca. 20m2 te koelen. De elektriciteitskosten zijn ook absoluut binnen redelijke grenzen met de 450W.

Uit de Eurom AC2401-test bleek dat het apparaat bijzonder geschikt is voor eigenaren en huurders van stacaravans of andere kleine kamers met smalle ramen. Installatie is hier kinderspel. De prestatie is absoluut voldoende voor kleinere ruimtes. Qua volume zit het toestel in de middenklasse. De waarden zijn hier 45-49,8 dBA binnen en rond 52-58,0 dBA buiten.

Dankzij het praktische formaat en de eenvoudige montage kan de iets hogere geluidsontwikkeling over het hoofd worden gezien. Dus ben je op zoek naar verkoeling in de zomer, dan is de Eurom AC2401 split airconditioner een goed alternatief voor de duurdere en grotere versies.

Installeren van de Eurom AC 2401 – Youtube

Veel gestelde vragen:

Is de Eurom AC2401 waterdicht?

Ja, de Eurom AC2401 split-airconditioner is bestand tegen normale regenval.

Advies

Ter bescherming van het apparaat raad ik je echter aan om de Eurom AC2401 airconditioner beschermd op te bergen tegen weersinvloeden bij zware regenval of als het apparaat gedurende lange tijd niet zal worden gebruikt.

Hoeveel elektriciteit verbruikt de Eurom AC2401?

De Eurom AC2401 airconditioning werkt in de test met een vermogen van 450 W. Dit is heel weinig vergeleken met andere aircosystemen. Andere apparaten hebben vaak een vermogen van 2000 – 3000 W.

Hoe luid is de Eurom AC2401?

De Eurom ac2401 airconditioning in de test laat volumeniveaus zien van ca. 45-49,8 dBA in het interieur en van ca. 52-58,0 dBA in de buitenruimte. Met deze resultaten bevindt hij zich in het middenbereik.

Kampeertips voor beginners - Review Split-airco Eurom AC2401 - Foto van de Eurom AC 2401 bedieningspaneel

Welke prestaties biedt de Eurom AC2401 in onze test?

Het apparaat heeft een vermogen van 450 W en werkt op een spanning van 220-240 V. Het is voldoende om kleine ruimtes tot ca. 20 m2 enkele graden te koelen.

Hoe wordt de Eurom ac2401 geïnstalleerd?

De Eurom AC2401 split-airconditioner is door iedereen eenvoudig te installeren. Bevestigingsmiddelen voor het ophangen aan het raam zijn bij het product inbegrepen voor de binnen- en buitenelementen. Het binnenste element dient hoger te hangen dan het buitenste, zodat eventuele condens naar buiten kan wegvloeien. De aansluitslang moet door een opening door het open raam worden gestoken en de apparaten moeten recht worden opgehangen.

Conclusie

Voor lekkere koele nachten tijdens jouw kampeervakantie is de Eurom AC2401 split-airconditioner een kwalitatief goede en betaalbare airco. Het is daarom niet voor niets dat je ze de laatste jaren steeds meer op campings tegenkomt. Qua grootte en gewicht is hij erg goed te hanteren en gemakkelijk te installeren voor een ieder.

Wil jij ook lekker koel slapen tijdens het kamperen?

Dan is de Eurom AC2401 split-airconditioner dé oplossing voor jou!

4 gedachten over “Review: Split-airco Eurom AC2401”

 1. Wij willen de Eurom ac2401 airco ook graag thuis gebruiken op de kleine zolderkamer. Echter hebben we hier niet de mogelijkheid de buitenunit buiten te hangen. Zou deze ook in de ruimte achter een schot kunnen worden geplaatst of is dat te warm voor de buitenunit?

  Beantwoorden
 2. De buitenunit moet wel zijn warmte af kunnen voeren – buiten! Als je die binnen gaat plaatsen blijft de warmte binnen en zal de airco dus niets uithalen.

  Beantwoorden
 3. Zeer tevreden reeds 5 jaar in gebruik. Een van de twee nadelen zijn.
  1. Bij aankoop nieuwe caravan fendt passen ophang beugels niet daar fendt veruistekend achterzijde heeft en de ophangbeugels het niet overbruggen zijkant venster is ook geen oplossing dan verlies je een zitbank daar de binnenuniet boven de zitbank hangt.
  2. Na 5 jaar trouwe dienst koelt hij minder dus koelvloeistof moet bijg
  Evuld worden. Na veel zoeken nog steeds geen antwoord gevonden waar ik terecht kan. Ook wat betreft eurom zelf geen antwoord.
  Dus voor de fendt dringend een oplossing van uerom zelf en wat betreft service van eurom kan beter.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds