De benodigde basisuitrusting voor kampeerders

Als u met een vouwwagen, caravan of (bus)camper reist, komt er veel kijken: Welke basisuitrusting moet ik kopen? Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen? Welke gereedschappen zijn nuttig en welke heb ik niet nodig?

Dit is vaak moeilijk. Vooral voor mensen die nieuw zijn op het gebied van kamperen. En daarom heb ik de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet!

In en op de auto | Trekkend voertuig | (Bus)camper

Onderhoud en onderhoud:

Kampeertips voor beginners - Basisuitrusting voor kampeerders - Foto van een monteur die een voertuig controleert

Om ervoor te zorgen dat jouw trekkend voertuig u niet op het ongelegen moment in de steek laat, dien je deze regelmatig ter keuring te brengen en in goede staat te houden. Eigenlijk vanzelfsprekend, maar vooral belangrijk op reis.

Dit gaat over jouw eigen veiligheid en over het zo ontspannen mogelijk kunnen benaderen van uw reis! En één ding is duidelijk: een pechgeval, zeker in het buitenland, is niet alleen gevaarlijk, het is meestal ook moeilijk op te lossen.

Lampen:

Voor een storing bij slechte lichtomstandigheden heb je absoluut minimaal één sterke (zak) lamp nodig. Het liefst eentje die ook opgehangen of opgesteld kan worden. Je moet ook een koplamp bij je hebben, zodat je je handen vrij heeft voor reparaties en het zoeken naar gereedschap, documenten of de telefoon.

Dit onderdeel is ook erg handig op de camping – bij het halen van water, naar het toilet of tijdens nachtelijke uitstapjes!

Reservewiel / bandenreparatieset:

Een spijker, gebroken glas of de scherpe rand van de stoeprand – en klaar! Om een ​​”lekke” weer in vorm te krijgen, heb je de juiste uitrusting nodig: een krik, een kruissleutel (wielkruis) of een momentsleutel en een reservewiel of een bandenreparatieset met een compressor. Om ruimte- en gewichtsredenen worden vervangende banden of wielen helaas zelden bij nieuwe auto’s meegeleverd (dat zou de geruststellende optie zijn!).

Het is dus het beste om voor vertrek vertrouwd te raken met de werking van de reparatieset.

Gevarendriehoek:

Bij pech of een ongeval moet onmiddellijk, en op een afstand van minimaal 30 meter, een gevarendriehoek worden geplaatst om de volgende automobilisten op het gevaar te wijzen. Meestal vind je de gevarendriehoek in de kofferbak van je auto, maar zorg ervoor dat je deze op een gemakkelijk toegankelijke plaats bewaart en hem niet onder bergen bagage “begraaft”!

Let op!

In sommige Europese landen, bijv. Kroatië of Slovenië, een tweede gevarendriehoek moet in de caravan worden meegenomen. Informeer voor vertrek naar de regelgeving in jouw vakantieland!

Veiligheidsvesten:

Sinds juli 2014 zijn veiligheidsvesten ook verplicht in Duitsland. Net als in andere Europese landen, moet elke inzittende van het voertuig zijn eigen reflecterende vest hebben en dit aantrekken bij het uitstappen. Anders bestaat het risico op forse boetes.

Zorg er ook hier voor dat je dit belangrijke onderdeel altijd bij de hand heeft zonder uit de auto te hoeven stappen. De vesten kunt je het beste in de zijvakken van de deuren, onder de stoelen of in de stoelzakken plaatsen. 

Brandblusser:

Voor jouw eigen veiligheid of als hulpmiddel bij andere ongevallen dient een brandblusser aan boord te zijn. Deze moet ook op een goed bereikbare plaats worden bevestigd, maar mag nooit los vervoerd worden, bijvoorbeeld in de voetenruimte. Het is raadzaam om het apparaat veilig door een gespecialiseerde werkplaats te laten bevestigen.

Tip: Plaats de brandblusser niet in de kofferbak onder de bagage, want als je in geval van nood uw bagage moet opruimen en op zoek moet gaan naar het goede stuk, verlies je kostbare tijd!

Dekens:

De ADAC en andere pechhulpverleners zijn snel en effectief. Verschillende autofabrikanten zoals Skoda beloven hetzelfde met een mobiliteitsgarantie of autoverzekering bij hun begeleidende brief. Maar wie ooit achter de vangrail bij min 10 graden op de snelweg heeft gestaan ​​en rillend op de helpers heeft gewacht, weet wat voor een warme deken je in zo’n geval hebt!

Mocht dat je niet overtuigen: bedenk dan dat een deken ook heel handig kan zijn voor spontane kampeertrips of picknicks. Handig toch?

Kampeertips voor beginners - Basisuitrusting voor kampeerders - Foto van een stapel dekens

Gordelsnijder / reddingshamer:

Als de gordels niet losraken of de ramen niet kunnen worden geopend bij een ernstig ongeval – een absoluut nachtmerriescenario! Dit kan verholpen worden door een bandsnijder en een reddingshamer (ook in combinatie leverbaar), die voor een paar euro verkrijgbaar zijn. Ze moeten aan elke stoel worden bevestigd, zodat iedereen ze in geval van nood snel kan bereiken.

We hopen natuurlijk allemaal dat we deze apparaten nooit nodig zult hebben en dat ze zullen ontaarden in nutteloze ‘stofhappers’ in de auto. Maar beter voorkomen dan genezen!

EHBO-doos:

Dit apparaat wordt ook in nieuwe voertuigen geleverd. Koopt u echter een gebruikte auto of rijdt u al lang in uw auto, controleer dan of de EHBO-doos aan boord is en of de “THT-datum” (ja, hier is er ook een!) Nog niet is verlopen. Bekijk bij de gelegenheid of alle belangrijke hulpmiddelen – verbandmiddelen, ontsmettingsmiddelen, handschoenen enz. beschikbaar zijn.

Reddingsdeken:

De zogenaamde “reddingsdeken” zijn reflecterende folies met een gouden en een zilveren zijde om gewonde mensen te beschermen tegen onderkoeling of oververhitting, evenals vocht, wind of kou. Ze zijn ook verplichte uitrusting voor elke automobilist, buitenliefhebber en kampeerder!

Wil jij ook veilig op reis gaan?

Dan heb je minimaal het bovenstaande nodig! En dat vind je hier!

In de vouwwagen |caravan | camper

Wij raden de volgende uitrusting aan voor uw verblijf op de camping of bij “wild kamperen”:

Brandblusser:

Alweer? Ja, alweer! Deze apparaten zijn ontwikkeld om in geval van nood snel beschikbaar te zijn. Installeer deze daarom ook in de caravan of achterin uw stacaravan of camper. Omdat de daar aangebrachte materialen allesbehalve vuurvast zijn, kan een brand verwoestende gevolgen hebben.

Gereedschapskist:

Wat in een gereedschapskist hoort, is in de eerste plaats een kwestie van persoonlijke voorkeuren en jouw eigen technische vaardigheden. Je hoeft jezelf zeker niet overmatig uit te rusten, maar essentiële gereedschappen zoals schroevendraaier, moersleutel, dopsleutel en inbussleutelsets, een hamer, een kleine houtzaag, werkhandschoenen (ook voor het verwisselen van banden!) En natuurlijk een paar schroeven en spijkers.

Gevorderde gebruikers kunnen natuurlijk ook een accuboormachine / schroevendraaier, waterpomptang, bijl en ijzerzaag meenemen.

Aansteker / lucifers:

Kampeertips voor beginners - Basisuitrusting voor kampeerders - Foto van een gezellige avond op de camping met kaarsen

Of het nu gaat om kampvuren, grills, gasfornuizen, sigaretten of kaarsen voor romantische avonden. Als je niet zo goed bent met vuurstenen, moet je voorbereid zijn op deze “noodgevallen”!

Andere handige spullen:

Wanneer het snel moet gaan en het professionele gereedschap niet bij de hand is, kunnen vaak de volgende alledaagse voorwerpen worden gebruikt:

Plastic zakken :

Of je ze nu gebruikt voor sortering, opslag, transport of als regenbescherming? Plastic zakken zijn praktisch, wegen niets en nemen geen ruimte in beslag. Dus neem een ruime voorraad mee …

Ducttape en plakband:

Een paar centimeter van deze wondermiddelen kunnen uw dag redden! Zelf hebben we al schoenen, fietsen en smartphones gerepareerd met plakband, kapotte spiegels weer vastgemaakt, leidingen vastgemaakt, laden gerepareerd, camera’s aan muren vastgemaakt en kleine kunstwerken gemaakt. Heeft iemand nog iets toe te voegen?

Paracord:

Het paracord, ook wel parachutelijn genoemd, is een extreem sterk en duurzaam gaas gemaakt van nylon koorden dat. De stoere lijn wordt ook geroemd als allrounder in survival-training. Minder avontuurlijke mensen gebruiken de paracord graag als waslijn, nette armbanden of om hangmatten aan vast te maken. Betaalbaar gemak voor minder dan 50 cent per meter.

WD-40 / Ballistol:

Op het gebied van doe-het-zelf en voor zelfbenoemde Mac Gyvers is er een duidelijk schema. Moet er een voorwerp worden bijgevoegd? Gebruik gaffer-tape! Moet een object bewegen? Neem WD-40! Met de olie (of met Ballistol) kunnen sloten, kettingen en andere hardnekkige onderdelen worden gesmeerd en opnieuw gestart. Dat kan, nul problemen!

Bakpoeder:

Samen met honing en water, maakt dit een onweerstaanbare organische mierenval …

Voor op de verblijfplaats

Van alle dingen die te vinden zijn bij kampeerwinkels (en waarvan je tot dan toe niet eens wist dat je ze absoluut nodig had), zijn er enkele die voor ons onmisbaar zijn geworden en die we met bijna iedereen doen Gebruik kamperen:

Gasgrill:

Houtskoolgrills zijn nu op veel campings verboden, daarom hebben we een kleine gasgrill gekocht, de Safari Chef van CADAC. We houden van dit onderdeel, omdat het dankzij al zijn accessoires (grillrooster, grillplaat en wok, die ook als deksel kan worden gebruikt) ultra-universeel is en kan worden gecombineerd met andere gadgets.

Oprijdblokken en steunvoeten:

Als je eenmaal een mooie kampeerplaats voor een caravan of camper hebt gevonden, begint het werk pas echt. Het voertuig moet waterpas staan, d.w.z. recht uitgelijnd. Ideaal hiervoor zijn oprijdblokken (verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes) die onder banden worden geplaatst.

Lees ook mijn artikel ” Hoe zet je jouw camper waterpas?”>>

Ook is het raadzaam om steunvoeten voor de caravan te plaatsen, zodat je caravanpoten niet wegzakken in de grond en voldoende ondersteuning krijgen zodat de vouwwagen of caravan waterpas blijft staan.

Lees ook mijn artikel “Hoe zet je makkelijk en snel je caravan waterpas?”>>

Waterpas:

Als u het precies wilt weten, kunt u met een kleine waterpas in de camper controleren of het voertuig recht staat. We gebruiken een goedkoop onderdeel met een magneet van Obelink, die we op een van de metalen platen in de caravan houden zodat deze niet zoekraakt.

Hangmat:

Als je wilt herstellen van vermoeiende reparaties, doe-het-zelf-projecten of andere bezwete activiteiten, is er niets beters dan ontspannen in een hangmat, toch?

Keuzehulp voor het keizen van een hangmat | Obelink (Youtube)

Bovengenoemde paracord kan hier ook gebruikt worden! Zo kun je de hangmat aan de volgende boom vastsjorren en geniet je van de rust en stilte voor je rollende huis terwijl je je favoriete boek leest!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds