Review: Dometic Coolfun Ck 40D Hybrid Koelbox!

De Dometic Coolfun CK-40 D-koeler is een eersteklas compressiekoeler. Of moeten we zeggen een elektrische koelbox met compressor? Het bijzondere van de Dometic Coolfun CK-40 D-koeler is dat deze twee aparte en onafhankelijke koelsystemen heeft.

De techniek

Kampeertips voor beginners - Review Dometic Coolfun Ck 40D Hybrid Koelbox - Foto van de Dometic Coolfun Ck 40D Hybrid Koelbox

Enerzijds heeft het een elektrisch systeem voor koeling aan boord en anderzijds heeft het compressortechnologie. Zo bereikt hij een zeer goed koelvermogen van 20 ° verschil met de omgevingstemperatuur, zelfs bij een 12 V stroomvoorziening in een auto, boot of ander voertuig. Hierdoor is het makkelijk om onderweg eten en drinken te koelen en, als er een 230V aansluiting beschikbaar is, de koelbox tot maar liefst -15 ° te koelen.

De koeltemperatuur

Koel je de temperatuur voorafgaande de reis, bijvoorbeeld thuis, tot het maximale vermogen van -15 °. Nu kun je dankzij de elektrische bediening van het 12 V stopcontact in de auto ook lange ritten in de auto aan. De koelbox is zeer goed geïsoleerd met vol PU-schuim en kan daardoor relatief lang de binnentemperatuur vasthouden.

Maar de Dometic CK40D heeft natuurlijk nog veel meer te bieden!

Het testrapport

Het koelsysteem

Het hybride koelsysteem van de Dometic Coolfun CK-40 D-koeler maakt dit model een echt alternatief voor de absorptiekoelmachine. Dankzij de compressortechnologie kan hij op de camping tot -15 ° afkoelen en dankzij de Peltier-elementen onderweg in de auto tot 20 ° onder de omgevingstemperatuur.

Hierdoor kunnen zelfs diepvriesproducten naar de camping worden vervoerd zonder de koelketen te onderbreken. Dankzij de zeer goede isolatietechnologie met PU-schuim, houdt de koelbox de temperatuur in het voertuig zeer lang op het laagste temperatuurbereik, zelfs als deze elektrisch onderweg wordt gebruikt. Dan moet je hem thuis wel al hebben voorgekoeld tot -15 °.

De inhoud van een inhoud van 40 l is voldoende om het hele gezin en ook enkele vrienden van eten en drinken te voorzien. Zelfs 2 liter flessen kunnen rechtop in de koelbox worden vervoerd.

Kampeertips voor beginners - Review Dometic Coolfun Ck 40D Hybrid Koelbox - Foto van het bedieningspaneel van de Dometic Coolfun Ck 40D Hybrid Koelbox

Energiebesparende technologie:

De Dometic Coolfun CK-40 D-koeler is geclassificeerd in de energie-efficiëntieklasse A + en is daarom energiezuinig. Het betekent ook dat u niet al te veel geld hoeft uit te geven voor het koelen van uw eten en drinken. Een vrij laag stroomverbruik bij + 20 ° omgevingstemperatuur en 5 ° binnenkoeling van apparaten is een zeer goede prijs.

En u hoeft zich geen zorgen te maken over de accu van uw auto. Dit komt door de zeer innovatieve technologie van de Dometic Coolfun CK-40 D-koeler, die steeds betere koelmachines op de markt brengt.

Chique design:

De Dometic Coolfun CK-40 D-koeler is niet alleen technisch gezien een van de beste koelboxen. Hij heeft ook een bijzonder chique design en een zeer robuuste buitenkant. In tegenstelling tot veel andere koelers is de buitenwand niet van kunststof, maar van gecoat plaatstaal. Hierdoor is hij zeer goed bestand tegen schokken en trillingen.

Maar de koelbox is ook erg mooi en erg stijlvol. Door de in de koffer geïntegreerde handgrepen is hij gemakkelijk te vervoeren, aangezien het gewicht van deze koelbox al 22 kg is. Technologie en robuustheid hebben hun gewicht.

Het model is uitgerust met een continue temperatuurregeling bij gebruik van compressorkoeling in 230 V. Een digitaal display toont de binnentemperatuur en maakt het gemakkelijk te regelen.

Lees ook mijn artikel over welke koelbox het beste bij jou past>>

Conclusie van de test

Kampeertips voor beginners - Review Dometic Coolfun Ck 40D Hybrid Koelbox - Foto van selectievakje met groen vinkje

Met de Dometic Coolfun CK-40 D-koeler compressiekoeler krijg je één van de beste koelmachines op het gebied van compressortechnologie, maar ook in elektrothermische technologie. Hybride technologie is zowel opwindend als zeer interessant omdat het het beste van beide velden gebruikt en de zwakke punten van de andere technologie kan compenseren.

Geluid en afmetingen

Overdag, als een laag geluidsniveau sowieso geen probleem is, kun je compressortechnologie gebruiken. Het is ook volkomen logisch om een ​​ingebouwd thermo-elektrisch koelsysteem te hebben als u onderweg bent.

Je kunt bijvoorbeeld een koelbox in een caravan of camper ’s nachts op elektriciteit laten werken, waardoor het geluid van compressorkoelers wordt voorkomen.

Hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat de koelbox voor ons niet geschikt is als autokoeler. Dat is tenminste mijn mening. Omdat de koelbox met zijn afmetingen veel ruimte in beslag neemt door de grote binnenruimte. Voor in de auto raad ik je minikoelers aan met een inhoud van 10 tot 15 liter, omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn en niet te veel ruimte binnenin innemen.

De Dometic Coolfun CK-40 D compressiekoeler is een voor de hand liggende koop voor veel kampeerders.

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds