Recept: Broodje hamburger voor 6 personen 

Koken op de camping kan op veel verschillende manieren en uitgebreider dan je denkt. Met dit recept kan je een hamburger maken voor 6 personen! Ik gebruik er zelf een Turks brood voor, maar je kan alle soorten brood gebruiken natuurlijk als het maar een groot brood is. Zo hoef je maar 1x een dikke hamburger te maken en die snijd je dan in stukken. Het is eigenlijk een hele hoop snijwerk. De hamburger kruidt je zelf en ook maak je zelf een barbecuesaus.

Wat heb je nodig voor de hamburger en het brood?

 • 1 turks brood;
 • 800 gr rundergehakt;
 • 1 vleestomaat;
 • 1 rode ui;
 • 1 zakje ijsbergsla;
 • augurk plakken;
 • mayonaise;
 • grill kruiden;
 • plakjes bacon;
 • peper;
 • zout.

Als eerste snijd je de (grote) ui in mooie dunne ringen, want die gaan rauw op de hamburger. Van de vleestomaat maak je mooie plakken van. Augurken mogen natuurlijk niet ontbreken bij een goede hamburger. Je kan zelf mooie plakken snijden van de augurken, maar je kan ook de augurkplakken uit winkel nemen.

Je kunt nu het gehakt op smaak brengen met grill kruiden of gewoon peper en zout. Wat altijd goed smaakt qua kruiden bij runderhamburgers zijn altijd knoflook, paprikapoeder, tijm en rozemarijn. Als je het gehakt voldoende op smaak hebt gebracht, druk deze dan plat met de platte hand. Let wel op dat hij in de pan past!

Neem de plakjes bacon (4 a 5 stuks) en bak deze knapperig in de pan. Vervolgens leg je de knapperige bacon op een bordje en laat je het achtergebleven vet in de pan. Nu bak je de hamburger gaar op medium/hoog vuur en bereidt ondertussen de BBQ saus. Draai de hamburger wel tijdig om!

Benodigdheden voor de BBQ-saus:

Kampeertips voor beginners - Recept Broodje hamburger voor 6 personen - Foto van zelfgemaakte BBQ saus
 • 220ml ketchup;
 • 4 eetlepels bruine suiker;
 • 2 eetlepels balsamicoazijn;
 • 1 eetlepel knoflookpoeder;
 • 1 eetlepel komijnpoeder;
 • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder;
 • 1 eetlepel uienpoder;
 • 1 eetlepel Worcestersaus;
 • 2 eetlepels water.

Ketchup is de basis van de BBQ saus. Schenk 220ml ketchup in een steelpan(netje). Voeg daaraan toe 4 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel komijnzaad, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, 1 eetlepel Worcestersaus en 2 eetlepels water.

Je zou voor de smaak nog een snufje zout aan de saus kunnen toevoegen!

Het samenvoegen van alles

Alles is gereed en je kan het broodje hamburger gaan bouwen. Het brood snijd je door de helft en de onderste helft beleg je met mayonaise, de knapperige bacon, ijsbergsla en de plakken vleestomaat. De sla zorgt ervoor dat het broodje niet zompig wordt.

Als de hamburger klaar is, leg je deze boven op de ijbergsla en dergelijke. Vervolgens schenk je wat heerlijke, zelfgemaakte BBQ saus over de hamburger en leg de bovenste helft van het brood er bovenop. Omdat het brood en de hamburger (behoorlijk) groot is, is het raadzaam om met prikkers alles bij elkaar te houden alvorens stukken te gaan snijden.

Smakelijk eten!!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds