Supermooie camping in Vlaanderen!

De tijd om te zoeken en te boeken van een vakantie voor 2023 is aangebroken, maar we hebben sinds de coronatijd het kamperen in de buurt wederom ontdekt. Vandaar dat ik deze erg mooie camping bij onze Zuiderburen eens wil aanhalen.

België heeft ook enorm veel moois te bieden.

Kompas Camping Nieuwpoort

Kompas Camping Nieuwpoort in België, gelegen in een bijzonder landschap nabij de Noordzee, biedt vele vrijetijdsactiviteiten. Naast het buitenzwembad heeft het ook een dierenverblijf.

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - Luchtfoto van Kompas camping Nieuwpoort

De camping strekt zich uit over het 100 hectare grote kunstmatige meer, omgeven door weilanden en velden. De plek verovert de harten van kinderen, al was het maar door de uitgestrekte speeltuin met glijbanen op het land en in het buitenzwembad.

De Westhoek is de naam van de rustigste hoek van Vlaanderen. Hier mondt de IJzer uit in de Noordzee. In de monding heeft reservaat De Blankaart een eigen landschap met bijzondere flora en fauna ontwikkeld.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt

De camping ligt op een steenworp afstand van de Noordzee, waar je gemakkelijk de verschillende badplaatsen kunt bereiken. Maar ook direct grenzend aan een binnenmeer ideaal om te surfen, tegelijkertijd een bassin is voor waterwinning.

Nieuwpoort heeft ook een vissershaven en een jachthaven. Het biedt ook een hecht netwerk van fiets- en wandelpaden. Kompas Camping maakt indruk met verschillende verwarmde sanitairgebouwen met hoogwaardige apparatuur waaronder wasmachines en drogers. En er is een afvalverwerkingsstation voor campers.

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - Foto van Veurne

Vooral de kleine kinderen zijn blij met het dierenverblijf en de avontuurlijke speeltuin in het bos. De groteren geven de voorkeur aan de sporthal of het openbare verwarmde zwembad.

Het mooie stadje Veurne is zeker een bezoek waard. Het bleef bijna intact toen Belgische troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog de sluis van Nieuwpoort opbliezen en West-Vlaanderen onder water zetten.

Nieuwsgierig geworden?

Vind meer informatie op de website van Kompas Camping Nieuwpoort!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds