Review: Bardani Royal Prestige line!

Ben je op zoek naar een luxe en erg duurzame tunneltent? Dan is de Bardani Royal Prestige tentenlijn zeker een hele goede optie voor jou. Met deze tent heb je extra veel binnenruimte en járen lang kampeerplezier! In deze review vertel ik je alles over de Bardanie Royal Prestige tentenserie!

De verschillende tentmaten

De Bardani Royal Prestige is een rechtwandige luxe tent met een royale luifel. Bij deze serie horen 3 verschillende maten: 310, 360 en 440.

De Royal Prestige 310

Deze tent is geschikt tot maximaal 4 personen. De afmetingen zijn 620 cm bij 310 cm. Ook de langere personen kunnen makkelijk staan in deze tent, want de hoogte is maar liefst 210 cm hoog.

Kampeertips voor beginners - Review Bardani Royal Prestige line - Foto tentindeling van Bardani Royal Prestige 310

De Royal Prestige 360

Dit is de middenmaat in deze serie. Deze tent is geschikt voor 4 tot maximaal 5 personen en heeft een afmeting van 750 cm bij 360 cm. De hoogte van de tent is 215 cm, dus je kunt ook hier dus gemakkelijk in staan.

Kampeertips voor beginners - Review Bardani Royal Prestige line - Foto tentindeling van Bardani Royal Prestige 360

De Royal Prestige 440

De 440 is geschikt voor maximaal 6 personen. Hij is 790 cm bij 440 cm en hoogte is maar liefst 230 cm. Geen probleem dus voor de allerlangste kampeerder.

Kampeertips voor beginners - Review Bardani Royal Prestige line - Foto tentindeling van Bardani Royal Prestige 440

De gebruikte materialen

Het tentdoek van alle Royal Prestige tenten is gemaakt van een duurzaam, ademend ripstop katoen. Het frame van deze tent bestaat uit verstelbare dikwandige aluminium boogstokken. Deze worden aan de binnenkant van de tent ingeritst. Dit zorgt voor extra stabiliteit en opzetgemak.

De Royale luifel beschikt aan de zijkant over oprolbare wanden en afsluitbare horramen. De voorwand van de luifel beschikt over een inritsbare en afsluitbare combiwand. Deze beschikt over horrengaas, maar kan ook afgesloten worden met raamfolie.

De voorwanden van zowel de luifel als van de voortent zijn uitritsbaar. Op deze manier kan het deel van de luifel bij de voortent worden betrokken en kan de leefruimte worden vergoot.

In de Royal Prestige ligt een inritsbaar en neerklapbaar bisonyl kuipgrondzeil. Bisonyl staat er om bekend dat het sterk, duurzaam en waterdicht is. Dit voorkomt dat het vocht uit de grond je tent in kan komen.

Licht en ventilatie

De tent is voorzien van extra grote ramen. Dit zorgt voor een optimale lichtinval, ook wanneer de tent gesloten is. De gordijnen zijn voorzien van ritsen, waardoor je deze traploos kunt verduisteren en ze perfect afsluiten.

Aan de zijkant van de tent bevindt zich een extra deur, volledig voorzien van horrengaas. Dit is ideaal voor extra ventilatie bij warme temperaturen. De tent is ook voorzien van een stroomkabel doorvoer systeem aan de linker- en rechterzijde.

Bovendien heeft de tent optimale en permanente ventilatie door het Ground Air Control system. Dit systeem zit in de wanden van de tent verwerkt, waardoor het altijd lekker kan doorluchten. Ook is er extra ventilatie aan de achterzijde van de tent bij de slaapcabines.

Een ingerichte Bardani tent ter impressie – Youtube

Het slaapgedeelte

De extra lange slaapcabine heeft een lengte van 2,30 m en is dus geschikt voor lange personen. De scheidingswand kun je openritsen en wegrollen. Zo kun je dus kiezen voor 1 of 2 slaapcabines. De slaapcabines zijn extra donker, zo kun je optimaal genieten van een goede nachtrust.

De binnentent

Kampeertips voor beginners - Review Bardani Royal Prestige line - Foto van de binnenzijde van Bardani Royal Prestige tunneltent

De binnentent is gemaakt van ademend, technisch katoen. Dat is een mix van polyester en katoen. De binnentent wordt door middel van een rits bevestigd aan de buitentent. Daarnaast is de binnentent voorzien van extra opbergzakken. De tenten hebben allen een grote leefruimte waar je makkelijk rechtop in kan staan.

Overige informatie

De Royal Prestige tent wordt geleverd inclusief een draagtas, haringen en reflecterende scheerlijnen. De tent weegt opgevouwen ongeveer:

  • de Royal Prestige 310 ongeveer 35kg;
  • de Royal Prestige 360 ongeveer 49kg;
  • de 440 ongeveer 60 kg.

De prijs voor de Royal Prestige serie varieert tussen de €1499,- voor de 310 tot en met €2499,- voor de 440.

Conclusie

Zoek je een mooie familietent van goede kwaliteit dan moet je zeker de Bardani Royal Prestige op het lijstje zetten. Je krijgt veel leefruimte en comfort als je voor één van deze tenten gaat.

Kortom: het beloofd een fantastische kampeervakantie te worden met de Bardani Royal Prestige tent.  

Lees ook mijn artikel: Hoe belangrijk zijn goede tentstokken en een goed tentdoek?

Wil je een kwalitatieve familietent waar je jaren plezier van zult hebben?

Dan is een familietent uit de Bardani Prestige Line dé tent voor jou!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds