Recept: Romige pasta met kip

In dit artikel ga ik een lekker, maar ook simpel recept beschrijven voor de op skottelbraai. Ik zal je het recept geven om een heerlijk, romige pasta met kip te maken op de camping. Met dit recept zit je na ongeveer 15 minuten koken heerlijk te eten aan tafel. Met een paella pan kun je op de skottelbraai (of gaspit) een heel makkelijk eenpansgerecht maken. Zo heb je een lekkere maaltijd en hoef je na de tijd maar één pan af te wassen.

Het recept voor de romige pasta met kip is genoeg voor twee personen. Wat heb je nodig?

  • 150 gram pasta;
  • 150 gram kipfilet;
  • 100 ml kookrooml;
  • 500 ml water;
  • 1 paprika;
  • 1 ui;
  • 1 kippenbouillonblokje;
  • rucola sla;
  • kruiden;
  • (olijf)olie.

Begin met het snijden van de paprika en de ui. Breng daarna de kip op smaak brengen met wat kruiden zoals peper of kant-en-klare kipkruiden. Doe wat olie in de paella pan en bak hierin de kip gaar. Voeg vervolgens de paprika en de ui toe.

Zodra de paprika en de ui een paar minuten zijn meegebakken, kun je het water, de kookroom, het kippenbouillonblokje en de pasta toevoegen. Laat dit net zolang koken tot de pasta helemaal gaar is en vergeet niet af en toe te roeren. Zodra al het water verdampt is, is je pasta klaar om geserveerd te worden. Serveer de pasta met wat rucola en je hebt een heerlijke maaltijd.

Smakelijk eten!! Hier vind je nog twee eenpansgerechten!

Wil jij ook zo’n handige paella pan voor de camping?

Jouw paella pan vind je hier!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds