Review: AL-KO Safety Premium koppelingsslot

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat jouw caravan zomaar door iemand anders kan worden aangekoppeld achter een andere auto. Dat kan met behulp van een disselslot en deze keer wil ik jou informeren over het AL-KO Safety Premium koppelingsslot.

Waarom een disselslot?

Je zal het wel herkennen dat je je caravan weer uit de stalling hebt gehaald en deze naar huis neemt om hem klaar te maken voor uw vakantie. Of je bent onderweg naar jouw vakantiebestemming en je wilt even gaan lunchen bij een wegrestaurant. Dan verstandig om een goed koppelingsslot op uw caravan te hebben.

Best beveiligde disselslot

Kampeertips voor beginners - Review AL-KO Safety Premium koppelingsslot - Uitgelichte foto

Er zijn veel verschillende merken disselsloten op de markt in verschillende prijsklassen, maar het ALKO Safety premium koppelingsslot is op dit moment het beste beveiligde koppelingsslot voor de caravan. Het AL-KO Safety Premium koppelingsslot is TUV, TNO en SCM gekeurd.

Opmerking: Jouw caravan moet uiteraard wel voorzien zijn van een AL-KO stabilisatorkoppeling die na het jaar 2004 is geproduceerd.

De verschillende varianten

Er zijn twee verschillende varianten verkrijgbaar van dit koppelingsslot. Het eerste type is geschikt voor de AL-KO AKS 3004 en AL-KO AKS 2004 koppeling. Het andere type is geschikt voor de AL-KO AKS 1300 koppeling.

Bij het laatste type moet je eerst de twee plaatjes monteren waardoor het koppelingsslot gemonteerd kan worden. Bij het koppelingsslot voor de AKS 3004 en de AKS 2004 zijn deze plaatjes al gemonteerd.

Optioneel raad ik je aan om een AL-KO Safety Ball erbij aan te schaffen. De Safety Ball zorgt ervoor dat uw koppeling gevuld is, waardoor u nog minder kans heeft op diefstal van uw kostbaar goed.

Het plaatsen van het koppelingsslot

De AL-Ko Safety Premium koppelingsslot plaats je eenvoudig door de volgende stappen te volgen:

  • eerst doet u de handgreep van de koppeling omhoog;
  • hierna plaatst u de Safety Ball in de onderzijde van de koppeling;
  • houdt de Safety Ball vast en druk de handgreep naar beneden. De Safety Ball zit nu vast.
  • neem nu het AL-KO Safety Premium koppelingsslot en plaats deze over de stabilisator koppeling;
  • plaats de ronde buis door het gat van het slot tot deze niet verder kan;
  • draai de sleutel aan achterzijde van het koppelingsslot om;
  • en als laatste draai je het sluitplaatje voor het sleutelgat zodat er geen vuil in kan komen.
Demonstratiefilm van het plaatsen van het AL-KO Safety Premium koppelingsslot – Youtube

Conclusie

Zoals ik al eerder heb aangehaald is het AL-KO Safety Premium koppelingsslot niet het enige disselslot dat aangeboden wordt. Ik raad je dan ook aan om jezelf goed te informeren en te kijken naar de prijs/kwalitet verhouding.

Zoals je  hebt kunnen lezen (en zien in het youtubefilmpje) is het disselslot erg makkelijk in gebruik. Hij is niet groot en zwaar, dus ook makkelijk mee te nemen.

Zelf schaf ik graag iets aan voor de langere termijn. Zo’n slot gebruik je immers niet 1 jaar en daarna niet meer. Misschien betaal je iets meer, maar dan kan je jouw caravan veilig en met een gerust hart voor de deur of aan je auto gekoppeld laten staan.

Wil jij ook de beste disselslot voor jouw caravan?

Bestel de AL-KO Disselslot Safety Premium AkS3004 SCM hier!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds