Hoe kies je de juiste maat caravan- of camperhoes?

Ben je van plan om een caravanhoes of camperhoes aan te schaffen? Maar weet je niet welke maat je moet kiezen? In dit artikel ga ik je helpen om de juiste maat te bepalen.

Opmeten van de caravan

Kampeertips voor beginners - Hoe kies je de juiste maat caravan- of camperhoes - Foto van een rolmaat

Laat ik beginnen met de caravan. Voordat je een caravanhoes kan gaan aanschaffen, is het belangrijk om een aantal maten op te meten van je caravan. Bij de caravanhoezen staan vaak een aantal lengte afmetingen afgebeeld. Zoals bijvoorbeeld 5.79m tot 6.40 meter. Deze maat staat voor de lengte van de caravan zonder dissel.

Anders gezegd: van het achterlicht horizontaal naar de voorzijde van de caravan gemeten tot en met de disselbak.

De lengte voor dit voorbeeld 5.62 meter. In dit geval zal je dus een caravanhoes moeten aanschaffen waar de lengtemaat tussen zit en dat is de caravanhoes met de lengte van 5.18 m – 5.79 m.

De breedte van de caravan

Een andere belangrijke afmeting bij de aanschaf van een caravanhoes, is de breedtemaat. Er zijn twee breedtematen verkrijgbaar: tot maximaal 2.35 meter of tot maximaal 2.50 meter.

Als in jouw geval de caravan 2.35m breed is, dan kies je uiteraard voor de uitvoering 2.35 meter.  

Hoes nodig voor jouw caravan?

Hier vind je de best geprijsde caravanhoes voor jou!

De maten van de camper

Ook voor de camper geldt dat je de juiste maten moet opmeten, namelijk de lengte, de breedte en de hoogte. De camper mag niet breder zijn dan 235 centimeter. Dit komt, omdat de camperhoezen geschikt zijn voor campers tot maximaal 235 centimeter.

De camperhoezen zijn geschikt voor een maximale hoogte van 270 cm. Is je camper hoger dan 270 centimeter? Houd er dan rekening mee dat de hoes niet de complete zijkant afdekt.

De lengtemaat van de camperhoezen is waar het verschil in zit. Je kan namelijk uit veel verschillende maten kiezen met een maximale maat van 8,5 meter. Maar welke maat is geschikt voor jou?

De juiste lengte van de camper

Het is eigenlijk vrij simpel: je moet de maximale lengte van je camper opmeten. Hierbij begin je altijd aan het meest uitstekende deel aan de voorkant van de camper. Vervolgens meet je de camper horizontaal naar achteren op, tot het maximale uiteinde van je camper.

Fietsendrager?

Kampeertips voor beginners - Hoe kies je de juiste maat caravan- of camperhoes - Foto van een fietsendrager achterop een camper

Heb je ook een fietsendrager? Neem deze dan mee in de maatbepaling van je camper. Zo kan het zijn dat je camper bijvoorbeeld 5.82 meter lang is.

Zoals je nu ziet, is het dus heel eenvoudig om de juiste maat van je camper te bepalen. Aan de hand van de gemeten lengte kan je de juiste camperhoes uitkiezen.

Lees ook mijn artikel: Hoe kun je het beste de fietsen meenemen met de caravan?

Hoes nodig voor jouw camper?

Hier vind je de best geprijsde camperhoes voor jou!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds