Welke toiletvloeistof dient waarvoor?

Zoals je wellicht gezien hebt in een kampeerwinkel of online, zijn er heel veel verschillende soorten toiletvloeistoffen verkrijgbaar. Deze zijn te gebruiken voor de porta potti of in de caravan of camper. Maar welke vloeistof gebruik je nu eigenlijk waarvoor? Dat ga ik je uitleggen in dit artikel.

Voor het dagelijks gebruik

Kampeertips voor beginners - Welke toiletvloeistof dient waarvoor - Foto van het vullen van toilettank met toiletvloeistof

Laten we beginnen met toiletvloeistoffen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik van je toilettank. Het toilet kan behoorlijk in gebruik zijn als je kleine kinderen hebt of door jezelf als je ’s nachts naar het toilet moet. Dan zijn de volgende 3 vloeistoffen of tabletten wel van belang.

Blauwe vloeistof

Allereerst heb je de Thetford aqua kem blue. Deze toiletvloeistof onderdrukt nare geuren, houd de toilettank fris, vermindert de gasvorming en bevordert de afbraak van het toiletafval.

Naast al deze eigenschappen, ruikt deze toiletvloeistof ook nog eens lekker.

Niet alleen Thetford verkoopt deze toiletvloeistof, maar er zijn ook veel andere merken op de markt verkrijbaar zoals bijvoorbeeld van 123. De Thetford aqua kem blue is in verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar.

De groene toiletvloeistof

Naast de blauwe toiletvloeistof wordt er ook de groene toiletvloeistof verkocht. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de blauwe toiletvloeistof, alleen deze is veel milieuvriendelijker.

De groene vloeistof is ook eventueel in de vorm van tabs te verkrijgen.

De roze toiletvloeistof

De roze toiletvloeistoffen zijn voor de spoelwatertank. Deze vloeistof houd het spoelwater fris en zorgt voor een gemakkelijke spoeling. Daarnaast laat het ook nog een aangename geur achter.

Heb je geen vaste spoelwatertank in je toilet? En wil je toch deze vloeistof gebruiken? Dan is daar een oplossing voor en kan je de Aqua Rinse spray gebruiken.

Thetford Concentrated Familie – Youtube

Het onderhoud van de toilettank

Dan ga ik het nu hebben over de onderhoudsproducten. Allereerst is er de Thetford cassette tank cleaner. Dit is de ‘APK’ voor je toilettank. Als je je toilettank vaak gebruikt, ontstaat er altijd kalksteen en urinesteen en wel zodanig dat de toilettank op verschillende plekken kan gaan lekken.

Hoe kan je dit voorkomen? Door gebruik te maken van minimaal 2x per jaar de cassette tank cleaner.

Tevens heb je ook nog de Thetford Siliconen Spray. Dit is een onderhoudsspray voor je toilettank. Met deze spray zorg je ervoor dat je rubbers soepel blijven en je beschermt ze tegen uitdroging.

Onderhoud van de afvaltank en leidingen

Naast de Thetford cassette tank cleaner raad ik je aan om de Thetford Tank Freshener te gebruiken. Deze effectieve vloeistof is dagelijks te gebruiken in je afvalwatertank en voor de leidingen. (Lees ook mijn artikel hierover) Het voorkomt nare geuren. Niet alleen in je toilettank, maar ook in je wasbak of gootsteen.

Toilet schoonmaken

Kampeertips voor beginners - Welke toiletvloeistof dient waarvoor - Foto van een fles wc eend met een rood kruis erdoor

Welke onderhoudsproducten zijn geschikt voor het schoonmaken van je toilet? Je hebt bijvoorbeeld de Thetford Bowl Cleaner. Dit is de WC-eend onder de toiletreinigers voor je caravan of camper of de porta potti.

Let op: gebruik nooit de originele WC-eend. Deze zijn niet geschikt voor de kunststof toiletten in je caravan of camper of porta potti. Dat in tegenstelling tot de Thetford Bowl Cleaner.

Badkamer

Mocht je een badkamer hebben dan is de Thetford badkamer reiniger wellicht de oplossing voor jou. Deze badkamer reiniger is geschikt voor alle soorten kunststof in je caravan of camper. Met deze badkamer reiniger zorg je ervoor dat je badkamer lekker schoon en fris blijft.

Tip: Lees ook mijn artikel over het gebruik van het toilet tijdens je kampeerreis

Gebruik jij al de juiste toiletvloeistoffen?

Alle benodigde vloeistoffen en reiniginsmiddelen vind je hier!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds