Je camper of caravan wel verhuren, of toch niet?

Veel mensen moeten er niet aan denken, maar tegelijkertijd veel mensen doen het ook al en andere mensen twijfelen nog. Waarom het juist nu de tijd is om na te denken over de verhuur van je camper of caravan zet ik uiteen in dit artikel.

Trotse eigenaar

Ben je nu trotse eigenaar en in het bezit van een caravan of camper die in een goede staat verkeerd? Dan kun je die zomaar en zonder veel moeite via een verhuurplatform verhuren aan andere particulieren. Op die manier maak je meer gebruik van je camper of caravan en staat hij minder lang stil, want bij veel mensen staat en camper of caravan nou eenmaal bijna 48 weken per jaar stil. Doet hij dus helemaal niks!

Hoe mooi is het als je in die tussentijd je camper of caravan kunt verhuren en op die manier een leuk centje kunt bijverdienen.

Hoe werkt het nu eigenlijk allemaal?

Het is heel eenvoudig, je gaat naar camptoo.nl of goboony.nl en je maakt een advertentie aan. Je voegt er foto’s toe, je voegt er een omschrijving toe. Je bepaalt zelf de huisregels die horen bij je camper of caravan.

Je kijkt wat de beste prijs is per nacht die je ervoor kunt krijgen en daarvoor geven de platforums je ook een aantal tips. Uiteindelijk stel je de periodes vast waarin je je camper of caravan wil gaan verhuren.

https://www.youtube.com/watch?v=MafxXTynHl8

Verzekering

Als je dit gedaan hebt dan ga je samen kijken welke verzekering het beste bij jouw camper of caravan past. En als we dan allebei tevreden zijn dan zetten we je advertentie online. Vanaf dat moment kun je ook al aanvragen gaan verwachten, maar alleen in die periodes die jij hebt vastgesteld voor de prijs die jij per nacht zelf heb vastgesteld.

Aanvraag van een potentiële huurder

Bij de aanvraag van een huur zal de huurder ook een stukje over zichzelf vertellen. Zoals over zijn reisgezelschap en waar ze naartoe willen gaan met je camper of met je caravan.

Voelt het goed dan kun je deze accepteren, voelt het niet goed dan hoef je deze ook niet te accepteren.

Kennismaken

Je bent ten alle tijde zelf in controle! Vind je het leuk om op voorhand even kennis met elkaar te maken, dan kun je natuurlijk videobellen of via facetime even contact zoeken met elkaar. Je krijgt aan altijd een beter beeld van wie er met jouw camper of met jouw caravan op pad gaat.

Wat je ook kan doen is de mensen even bij je thuis uitnodigen. Dan zouden ze je camper of caravan misschien al je even kunnen zien en er een idee bij krijgen. Maar vooral ook dat jij een idee krijgt van de mensen die graag met jouw camper of caravan op pad willen gaan.

Bij twijfel doe het dan niet of vraag even een persoonlijk gesprek aan via video bellen of via persoonlijk contact. En vind je het wel goed en dan kan je direct accepteren en is de aanvraag klaar.

Plezier en tevredenheid

Het woord plezier is eigenlijk alles zeggend. Hoe mooi is het als mensen terugkomen van een reis en jou vertellen dat ze met jouw camper of caravan zo’n mooie tijd hebben gehad tijdens hun reis. Dat is echt een fijn gevoel en dan mag ik je best uit ervaring vertellen.

Hoe vaak verhuren?

Het is aan jou hoe vaak je je camper of caravan gaat verhuren. Het is dus ook aan jou hoeveel geld je ermee gaat verdienen, want ga je je camper of caravan heel vaak verhuren zul je automatisch ook meer geld gaan verdienen. En je kunt zelfs je totale vaste lasten redelijk eenvoudig door alleen al maar in het hoogseizoen je camper of caravan te verhuren terugverdienen!

Verschillende perioden

Kampeertips voor beginners - Je camper of caravan wel verhuren, of toch niet - Foto van een ingevulde kalender

Ik kan me dus wel voorstellen dat je naast het hoogseizoen ook nog in die andere seizoenen je camper of caravan gaat verhuren. Dus die inkomsten lopen alleen maar op. Niet alleen het terugverdienen van je vaste lasten is dan makkelijk, maar ook een stuk van de aanschaf van je camper of caravan kan je op deze manier terugverdienen.

Je blokt de periodes als je zelf op reis wilt en eigenlijk kun je alle andere periodes openzetten. Andere mensen kunnen dan plezier beleven aan het gebruik van jouw camper of caravan.

Maar de hamvraag is natuurlijk: wat levert het nou eigenlijk op?

Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je gaat verhuren is nu een camper is het nu een caravan? Wat hoort er allemaal bij bij de huur? Zit er ook de complete inboedel bij? Moeten mensen zelf iets meenemen? Enzovoorts!!

De prijs wordt bepaald door jezelf en het platform zal je daarbij helpen. De prijzen zijn altijd per nacht en die kunnen ook afhankelijk zijn van de periode. Heb je een camper? Dan is de verhuurprijs gemiddeld ongeveer een 750 euro per week! Hoe langer jij je camper of caravan verhuurt, des te hoger je totale opbrengsten op jaarbasis.

Het kan interessant zijn, maar laat je goed informeren. EN ga uit van je eigen gevoel en laat je niks aanpraten. Je kan jouw kampeermiddel verhuren, maar het hoeft niet.

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds