Campingspullen die je zeker bij je moet hebben!

Voor je op reis gaat met de caravan is het van belang om een aantal spullen zeker niet te vergeten. Ze maken het je makkelijker en vergroten het kampeerplezier. De 9 musthaves die ik altijd bij me heb, vertel ik je in dit volgende stuk.

De watt-controller

Wat ik heel erg leuk vind, is om in het voor en najaar in de koudere jaargetijde met de caravan op pad te gaan. Eigenlijk vind ik dat soms nog wel leuker dan in de zomer. Het wordt wat uitdagender en het wordt wat vroeger donker, dus je maakt ook meer gebruik van de faciliteiten die je bij je hebt.

Kampeertips voor beginners - Campingspullen die je zeker bij je moet hebben - Foto van de Watt Controller

De watt-controller is daarbij een hele belangrijk onderdeel. Maar waarom is hij zo belangrijk? Doordat hij gebruik maak van een elektrische bijverwarming, dus meer stroom nodig hebben dan de redelijke campings toestaat, zorgt deze controller ervoor dat je het ampèrage van de zekering van de camping nooit overschreden wordt.

Kortgezegd: de zekering klapt er niet uit.

Het werkt makkelijk. Je steekt de watt-controller in het stopcontact van de caravan. Vervolgens steek je de stekker van de verbruiker in de watt-controller en geeft deze aan op hoeveel ampère hij het aangesloten apparaat kan laten werken.

Eigen ervaring

Uit eigen ervaring weet ik dat het een behoorlijke klap kan geven. Een keer klapte de zekering eruit en ‘onze straat’ zat zonder stroom. Toen was het besluit om deze watt-controller te kopen snel genomen.

Het kan dan in sommige gevallen zijn dat het apparaat iets minder snel werkt. Of in het geval van een koffiezetappaat dat het iets langer duurt voor het water warm is. Maar hij doet wat hij moet doen en hij blijft het ook doen zonder alle negatief negatieve gevolgen voor de rest van de campinggasten.

De brandblusser

Veiligheid staat natuurlijk boven alles. Zorg er dan ook altijd voor dat je een brandblusser in vaste uitrusting van je caravan hebt. Een brandblusser moet onder handbereik staan, want het is natuurlijk wel van belang dat je hem zonder enige moeite kunt pakken in een geval van nood.

Wel wil ik je graag 2 tips hierbij geven:

  1. zorg dat je nooit de maximale keuringsdatum van je brandblusser overschrijdt en kijk of de indicator (vaak te vinden bij het handvat) in het groene vlak staat. Het kan zijn dat de brandblusser te weinig druk heeft en dus niet doet wat er van de blusser verwacht wordt;
  2. kies bij voorkeur voor een schuimblusser en niet voor een poederblusser. De schuimblusser geeft namelijk veel minder nevenschade dan een poederblusser;
  3. gebruik de brandblusser alleen bij een beginnende brand. Als de brand al groter is, dan kan je weinig doen met een brandblusser. Breng jezelf en anderen in veiligheid en bel dan de brandweer.

Maar zorg in ieder geval dat je altijd een brandblusser bij je hebt. Het is sowieso beter om iets bij je te hebben dan niets.

Brandblusser nodig?

Bestel hem hier!

De ‘ouderwetse’ fluitketel

Men zegt vaak over nederlanders dat het eerste wat ze doen, is een kop koffie zetten. En dat geldt ook op de camping. Zelf ben ik hier geen uitzondering op. Graag drink ik een bakje koffie in de morgen. Over het algemeen hebben de meeste kampeerders een ‘gewone’ koffiezetapparaat, een Senseo of Nespresso apparaat bij zich.

Maar wat doe je als de stroom voor langere tijd uitvalt? Dan pak ik de fluitketel. Als eerste ik kook het water en kan je kiezen voor oploskoffie of filterkoffie. Is zo’n situatie is de fluitketel onmisbaar.

Slippers

Voor wat betreft de hygiëne vind ik het heel belangrijk om slippers bij me te hebben. Als je gaat douchen is het wel zo fijn om slippers aan de voeten te hebben. Hoe goed de douches ook worden schoongemaakt en bijgehouden. Je kan er altijd voetschimmel oplopen en dat is bekend van natte en vochtige ruimten.

Informatie over voetschimmel – Optimale Gezondheid (Youtube)

De zaklamp

Wat erg makkelijk is, is een zaklamp. Het kan zijn dat het heel donker is op de camping en misschien wil je dan even wat uit de caravan pakken aan de buitenkant of je moet even naar het toiletgebouw, dan is het wel zo fijn als je kan zien waar je loopt.

Het kan zijn dat de camping of camperplaats goed verlicht is, maar het is me ook weleens overkomen dat dat niet geval was. Dan is het handig om een zaklamp bij je te hebben dat goed verlicht.

Powerbanks

Powerbanks zijn erg makkelijk en fijn om bij je te hebben. Je zult net zien dat je lekker aan het wandelen bent, de kaart op je telefoon gebruikt en je batterij (bijna) leeg is.

Of misschien vind je geocaching leuk en zijn er in de buurt een hoop caches te vinden. Tja, dan zit je ook niet te wachten op een lege batterij. Een powerbank is dan een mooie oplossing en ze zijn in alle kleuren en maten te verkrijgen.

Een tafellamp

Wat ook onmisbaar is, is een tafellamp. Ook tafellampen zijn er eigenlijk in alle soorten en maten. Zelf heb ik  gekozen voor een usb-oplaadbare tafellamp. Hij is instelbaar in lichtsterkte, maar het makkelijke is dat je hem kan opladen via een usb-kabel. Mocht je buiten zitten en gaat het licht uit, dan kan je via de powerbank deze lamp gewoon blijven laten branden. Toch wel zo handig.

Over het algemeen zijn de tafellampen ook uitgerust met een haak, waardoor je hem ook makkelijk kan ophangen onder de luifel, in de voortent of in de kleine bijzettent. Een universele tafellamp is nooit weg en altijd wel ergens voor te gebruiken.

Lees ook mijn artikel: Welke campinglamp is perfect voor jou?

Anti-muggen

Wat ik altijd meeneem zijn spulletjes die ervoor zorgen dat de muggen wegblijven. Dat kan in de vorm van een spray zijn, maar ook citronella wierook van de Action. Buiten het feit dat het de muggen weghoudt, ruikt het ook nog eens lekker onder de luifel.

Maar wat ook heel handig kan zijn die kleine citronella kaarsen in een bakje en die zet ik ’s avonds op de grond zodat niet mijn benen lek worden geprikt als je korte broek aan.

Een multitool

Kampeertips voor beginners - Campingspullen die je zeker bij je moet hebben - Foto vaneen mutlitool Leatherman

Als je het hebt over de multitool der multitools, dan zeg je al snel: de Leatherman! Het maakt  niet uit waar je hem voor nodig hebt. Of je nu ergens een stukje van af moet snijden. Of met de schroevendraaier en schroef moet vast draaien. Of voor de avontuuurlijke reizigers een stukje hout door te zagen voor je kampvuur. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit! De leatherman is te gebruiken voor alle kleine klusjes in en om je caravan, camper, vouwwagen of tent!

Op deze manier hoef je ook niet je hele gereedschapskist mee te nemen en het scheelt heel veel gewicht.  

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds