Review van 2 (bijzet)tenten

De kinderen worden groter en gaan vragen om een eigen tent. Of je wilt een trektocht door de Ardennen maken. Dus je gaat op zoek. Je wilt een kwalitatief goede tent hebben en ook nog betaalbaar? In mijn review bespreek ik 2 bijzettenten die voor jou erg interessant kunnen zijn.

De Coleman Kobuk Valley 2

De Coleman Kobuk Valley 2 is een snel en eenvoudig op te zetten tweepersoons koepeltent. Perfect als bijzettent voor de kinderen op de camping, backpacking of als festivaltent. De verduisterende slaapruimte laat het daglicht echt niet toe waardoor je een nachtrust hebt en zelfs overdag in het donker een dutje kan doen.

Kampeertips-voor-beginners-Review 2 bijzettenten_festivaltenten - Foto van de Coleman Kobuk Valley 2

Donkere slaapruimte

De verduisterende slaapruimte helpt ook om een ​​comfortabele temperatuur te behouden in de tent. Hij houdt de tent zelfs tot 5 graden koeler gedurende de dag en ’s nachts tot 1 graad warmer. Insecten worden buitengehouden door een ultradun ‘gaas’ en er zijn verstelbare ventilatiepanelen aangebracht om de interne luchtstroom te kunnen beheren om condensatie zoveel mogelijk uit te bannen.

Installeren van de tent

Bij het opzetten van de tent wordt er gebruik gemaakt van een ring en een pen voor een snelle en eenvoudige installatie. Ook is hij voorzien van stevige glasfiber tentstokken die zorgen voor een ideale balans tussen kracht en gewicht.  

De buitentent

De tent heeft een gecoate polyester buitentent en getapete naden om zelfs de ergste regen buiten te houden. Uiteraard is de Coleman Kobuk Valley 2 behandelt met Coleman’s UV-bewaker. De buitentent biedt SPF 50 bescherming tegen het schadelijke ultraviolet van de zonnestralen en is tevens brandvertragend. Een sterk polyethyleen grondzeil zorgt ervoor dat het weer wordt buiten gehouden dat via de grond binnen wilt dringen.

De ingang

De grote D-vormige deur zorgt voor gemakkelijk in- en uitgang. Daar vind je ook een ruime opslagruimte aan de zijkant van de deur. Dat is ideaal voor het opbergen van modderige laarzen en tassen.

De geplaatste zakken maken het gemakkelijk om de tent op te bergen netjes en georganiseerd te houden.

Conclusie

Kort samengevat staat de Coleman Kobuk Valley 2 staat voor kwaliteit, kampeercomfort en gemak. Hij biedt bescherming tegen de elementen en zorgt ervoor dat jij een nachtrust kan genieten. Alles is dus aanwezig om een prachtige vakantie te vieren. En niet te vergeten waar voor je geld!

Meer weten??

Kijk hier verder!

Vango Alpha 300

De Vango Alpha 300 is een geweldige drie-persoonstent. Perfect voor beginnende kampeerders of de kinderen die graag in een eigen (bijzet)tent willen slapen.

Kampeertips-voor-beginners-Review 2 bijzettenten_festivaltenten - Foto van de Vango Alpha 300

Het tentframe

De zelfdragende koepelvorm is zeer stabiel en zeer gemakkelijk op te zetten. De toevoeging van de gotische boogpaal aan de voorzijde van de tent vormt een handige veranda om bijvoorbeeld je schoenen of slippers te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van powerflex glasfiber tentstokken die enorm licht, maar erg sterk zijn.

Het tentdoek

De Vango Alpha 300 is voorzien van een buitendoek die is gemaakt van polyester. Deze is gecoat met Protex 70 dat er voor zorgt dat het tentdoek waterdicht en robuust is. De naden in de buitentent zijn volledig getapet volgens de richtlijnen en de scheerlijnen zijn zo gepositioneerd om optimaal te zorgen voor stabiliteit.

De binnentent en grondzeil

De fabrikant heeft ervoor gekozen om een binnentent te gebruiken die licht ademend is. Hierdoor kan het vocht van binnen naar buiten worden verplaatst. Deze combinatie van stoffen verzorgen een comfortabel klimaat in de tent. Het zeer stevige grondzeil houdt het tegen vocht uit de bodem tegen voor nog meer comfort.

Conclusie

Of je nu voor het eerst gaat kamperen of al jaren tenten opzet! De Vango Alpha 300 is een geweldige keuze voor iedereen die een gemakkelijke, betrouwbare en comfortabele tent zoekt. Kwalitatief goed en betaalbaar!

Nieuwsgierig geworden?

Kijk hier verder!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds