Zo verwijder je krassen van je caravan of camper!

Je ontkomt er niet aan: kleine krassen op je camper of caravan. Krasjes die door heel normaal gebruik ontstaan. Elke eigenaar van een caravan of camper krijgt daar dus ook vroeg of laat een keer mee te maken. Deze krassen zijn niet zo mooi en je gaat jezelf er misschien zelfs aan irriteren.

Hoe dan ook! Je wilt van die krassen af. Hoe je dat voor elkaar krijgt en welke middelen je daarvoor nodig hebt, dat lees je in dit artikel.

Het oplopen van krassen

Je rijdt een camping of camperplaats en je rijdt net iets te dicht langs dat boompje of langs die bewuste struik en de krassen zijn een feit op je camper of op je caravan. Erg leuk is dat natuurlijk niet en doe je er alles aan om dit soort krassen te voorkomen, maar dat zal niet altijd lukken. Maar er zijn ook oplossingen voor.

Zelf krassen verwijderen

Kampeertips voor beginners - Zo verwijder je krassen van je caravan of camper - Foto van het wegpoetsen van krassen

Krassen kun je in de meeste gevallen goed zelf verwijderen. Het is wel heel erg van belang dat je je caravan of camper eerst goed afspoelt en wast alvorens je de krassen aanpakt. Gebruik daarvoor altijd veel water, want het zou natuurlijk zonde zijn als je met vuil wat reeds op de camper of caravan zit nog extra krassen aangaat brengen.

De diepte van de kras(sen)

Belangrijk is om te kijken hoe diep de krassen daadwerkelijk zijn, want zijn het diepe krassen dan krijg je ze vaak met een beetje poetswerk niet weg. Bepaal als eerste hoe diep de krassen zijn die op je camper of caravan zetten.

Diepte bepalen

Er zijn twee manieren om makkelijk te bepalen of de kras te diep is om weg te poetsen of niet. Deze twee manieren zijn:

  1. met je nagel over / door de kras heen te gaan. Blijft je nagel in de kras hangen dan is de kras vaak te diep en zul je een schadeherstelbedrijf moeten bezoeken. Als de nagel niet in de kras blijft hangen dan kun je meeste gevallen eenvoudig wegpoetsen;
  2. met een natte vinger even over de kras heen te gaan. Verdwijnt dan ook de kras?Ook dan is de kras niet te te diep en kun je hem waarschijnlijk met poetsen eenvoudig weg halen.

Hoe poets je de krassen weg?

Eigenlijk is het erg eenvoudig. Belangrijk: gebruik altijd een goed poetsmiddel die geschikt is voor autolakken. Daarnaast gebruik je een poetspad. Ik beveel deze dan ook aan, omdat ze  erg fijn werken. Ze zijn in vele winkels of online verkrijgbaar. Of je poetst met een dikke microvezeldoek en als laatste voor het uitpoetsen de gewone microvezeldoeken.

Het poetsen doe je in de volgende stappen

Stap 1: Breng een beetje autopoetsmiddel aan op de poetspad of op de dikke microvezeldoek en je gaat in draaiende bewegingen over de kras of krassen heen.

Gebruik dan ook af en toe wat rechte bewegingen net zo lang totdat de kras voor jou oog verdwenen is.

Stap 2: Pak een schone, zuivere schone microvezeldoek en verwijder hiermee langzaam het poetsmiddel met een draaiende bewegingen verwijderen van je camper of caravan. En de krassen zullen in de meeste gevallen verdwenen zijn.

Kampeertips voor beginners - Zo verwijder je krassen van je caravan of camper - Foto van microvezeldoeken in verschillende kleur

Is dat nog niet het geval? Of je bent nog niet helemaal tevreden over het resultaat? Herhaal de 2 beschreven stappen dan gewoon nog een keer.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat altijd moet poetsen op een schoon oppervlak, gebruik moet maken van een schone poetspad of microvezeldoek. En poets het ook altijd uit met een schone, dunne microvezeldoek.

Voor de krassen in de ramen zijn er speciale krasverwijderaars, want de ramen zijn erg gevoelig voor bepaalde stoffen

Tandpasta als alternatief

Heb jij nu toevallig niet een goede autopoetsmiddel bij de hand? Maar wel een paar doekjes? Dan kun je altijd nog je tandpasta gebruiken, want tandpasta is net zo effectief – op dat moment – voor die kleine krassen als je auto poetsmiddel.

Tandpasta doet namelijk met je tanden hetzelfde. Het moet ook het vuil en dergelijke verwijderen van je tanden. En die kleine krassen verwijderen doet tandpasta namelijk ook.

Kampeertips voor beginners - Zo verwijder je krassen van je caravan of camper - Foto van een tube tandpasta

Je gebruikt hem op dezelfde manier als het poetsmiddel. Je brengt een klein beetje aan op je poetspad of op je poetsdoek en poetst het uit met een goede schone microvezeldoek.

Laatste Tip:

Doe het altijd voorzichtig. En dat geldt zowel voor de autopoetsmiddel als voor de tandpasta. Pak niet teveel van de middelen in één keer. Poets ook voorzichtig over je krassen heen en ga niet meteen als een dolle. Als je dat wel doet dan krijg je doffe plekken als resultaat.

Doe het bij voorkeur meerdere keren achter elkaar dan in één keer heel veel. Op die manier zul je zien dat je de krassen echt wel helemaal weg kunt krijgen. Je weet nu welke manieren je ze gemakkelijk van je camper of caravan kunt verwijderen. Geniet van je caravan of camper!

Heb je krassen (niet te diep) op je camper of caravan?

Hier vind je dé oplossing!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds