Welk materiaal kies jij voor je campingtafel?

Het blad van een campingtafel kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Maar wat zijn nou de eigenschappen van deze materialen? Het blad kan gemaakt zijn van aluminium, MDF, bamboe of hout met een sevelit of melamine beschermlaag.

Aluminium

Een blad van aluminium is stevig, praktisch en licht van gewicht. Deze tafel kun je gerust in de regen laten staan, want hij is waterbestendig. Ook koken op deze tafel is geen probleem, want hij is ook hittebestendig. Aluminium is niet krasbestendig, dus deze tafel is iets gevoeliger voor krasjes dan andere tafels.

Kampeertips voor beginners - Welk materiaal kies jij voor je campingtafel - Foto van een aluminium campingtafel

Bamboe

Een bamboe tafel is een echte eyecatcher voor op de camping. Het blad is duurzaam en milieuvriendelijk. Hij is niet hittebestendig, maar een regenbui kan deze tafel prima aan.

Houd er wel rekening mee dat dit materiaal nog kan gaan werken door extreme weersomstandigheden. Bamboe is ook iets zwaarder dan andere campingtafels.

Kampeertips voor beginners - Welk materiaal kies jij voor je campingtafel - Foto van een aluminium campingtafel

Sevelit / melamine

Dan heb je ook nog de tafels met een melamine of sevelit beschermlaag. Deze tafels hebben een tussenlaag van hout en zijn van boven en onder voorzien van een beschermende laag. Deze laag beschermt de tafel tegen uv-licht, krassen, hitte en water. Deze tafels kunnen dus veel hebben, waardoor ze iets duurder zijn dan onze andere tafels.

Kampeertips voor beginners - Welk materiaal kies jij voor je campingtafel - Foto van een melamine campingtafel

MDF

Als laatste kan je ook nog kiezen voor een campingtafel van MDF. Deze zijn licht van gewicht en super voordelig. De tafel is afgewerkt met een beschermlaag. Zodra deze laag beschadigd is, kan een regenbui of een omgevallen glas drinken de tafel flink beschadigen.

Maar let goed op: een tafel van MDF kan er hetzelfde uitzien als een aluminium tafel, maar is niet water- en hittebestendig zoals die van aluminium.

Voorkeur

Nu weet je het verschil tussen de campingtafels. Naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit? Daar kan alleen jij antwoord op geven. Waar ga je naartoe op vakantie en wat zijn de omstandigheden daar? Als je naar regenachtig gebied gaat, dan kan kies je voor een andere campingtafel dan wanneer je naar een warm gebied gaat.

Kwaliteit

Ook zit er vanzelfsprekend een verschil in kwaliteit. De prijs/kwaliteit verhouding zal daar op gebaseerd zijn. Uiteindelijk maak jij de keuze of de campingtafel voor jou geschikt is of niet. Je kan altijd gebruikmaken van een ‘Campingtafel keuzehulp’.

Ben je op zoek naar jouw ideale campingtafel?

Zoek niet verder, want hier vind jouw campingtafel!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds