Welke campingstoel is het meest geschikt voor jou?

Er zijn veel verschillende soorten campingstoelen te vinden op de markt. Maar welke stoel is geschikt voor jou? Middels dit artikel wil je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jou.

De klapstoel

Kampeertips voor beginners - Welke campingstoel is het meest geschikt voor jou - Fot van een relaxende man op de camping

Elke kampeerder stelt andere eisen aan een kampeerstoel. De klapstoel, ook wel standenstoel genoemd, is de meest voorkomende stoel op de camping. Deze stoel heeft vaak een hoog zitcomfort en is meestal voorzien van 8 verschillende standen.

Dus je kunt zowel rechtop aan tafel zitten eten of spelletjes spelen, of lekker achterover ‘hangen’ om te genieten van de zon. Om de standenstoel nog iets comfortabeler te maken, kun je er een losse voetensteun bij kopen. Zo kan je lekker relaxed met de benen omhoog zitten.

De relaxstoel

De luxere versie van de standenstoel, is de relaxstoel. Deze stoel is al voorzien van een voetensteun en is meestal traploos verstelbaar, waardoor je precies kunt gaan zitten of liggen zoals jij wilt. Een relaxstoel is zoals de naam al zegt een stoel om in te relaxen. Met deze stoel kun je dus moeilijk rechtop aan tafel zitten om te eten.

De vouwstoel

Moeten je kampeerspullen zo compact mogelijk zijn in verband met de (beschikbare) ruimte? Dan kun je kiezen voor een vouwstoel. Deze stoel is makkelijk in- en uit te vouwen, licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen.

De vouwstoel is iets eenvoudiger dan de relax- en klapstoel. Wat je niet kunt met een vouwstoel is bijvoorbeeld de rugleuning verstellen. Hierdoor zit je de hele tijd in dezelfde houding.

De strandstoel

Natuurlijk moeten we de standstoel niet vergeten. Strandstoelen hebben een lage zitting en een u-frame. Dit u-frame zorgt ervoor dat de stoelen niet wegzakken in zacht zand. De stoelen zijn licht van gewicht en zijn erg compact, dus makkelijk mee te nemen naar het strand.

Het ligstoel

Wil je liever liggend genieten van het mooie weer? Dan kan je kiezen voor een ligstoel. Een ligstoel heeft een rugleuning die verstelbaar is in meerdere standen zodat je ook rechtop kunt zitten genieten van een drankje.

Een ligstoel is net als een relaxstoel niet geschikt om mee aan tafel te zitten. Ik raad je daarom aan om een relaxstoel of een ligstoel naast je andere stoelen te nemen.

Verschil tussen een kampeerstoel en een tuinstoel – Obelink (youtube)

Het viskrukje

Heb je extra zitplaatsen nodig omdat je bezoek krijgt? Kijk eens of een viskrukje voldoet. Deze neemt weinig ruimte in beslag, je kunt hem eventueel gebruiken als voetensteun en met het extra blad, kun je ‘m ook nog als bijzettafel gebruiken.

De uiteindelijke keuze

Vragen die je jezelf kunt vragen zijn bijvoorbeeld:

  1. waar gaat jouw voorkeur naar uit? Comfortabel, luxe of minder luxe;
  2. waar ga de stoel voor gebruiken?;
  3. hoeveel ruimte heb je om ze mee te nemen?.

Mijn advies is om eens de verschillende soorten stoelen uit te proberen en op deze manier de antwoorden op jouw vragen te vinden. En kijk zeker eens online! Voor de één is het comfort belangrijk en voor de ander de prijs. Houdt met een scherp oog de prijs / kwaliteits-verhouding goed in de gaten, want als het goed is zit of lig je de komende jaren op deze stoel(en)!

Ben je op zoek naar jouw ideale campingstoel?

Stop maar met zoeken, want je vindt hem hier!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds