5 Mooie camperplaatsen in Zeeland

Deze keer wilde ik een aantal camperplaatsen bespreken in de mooie provincie Zeeland. Er zijn er meer dan 5 in heel Zeeland, maar ik heb het beperkt gehouden.

Camperplaats de Plantage in Kruiningen

De camperplaats bevindt zich midden in de boomgaarden te Kruiningen en is het hele jaar geopend. Er zijn 15 camperplaatsen gerealiseerd, waarvan er een aantal verharde zin en op andere plekken sta je direct op het gras.

Kampeertips voor beginners - 5 mooie camperplaatsen in Zeeland - Foto van een sproeiende douchekop

Ook is er een landwinkel aanwezig waar je van alles kunt krijgen. Naast de nette, schone toiletten en douches, is het sanitairgebouw voorzien van een wasmachine en –droger. Het douchen is bij de prijs inbegrepen.

Voor de camper betaal je €13,50 en voor elektriciteit €2,50 per nacht. De hond is ook welkom, mits deze is aangelijnd. Bij de prijs zit verder inbegrepen de WIFI, schoon water en de sanitaire voorzieningen. Verder heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het verzorgingsstation om het vuilwater te lozen en je chemisch toilet te legen.  

In de omgeving van Kruiningen is er genoeg te doen en te beleven. Er zijn volop fietsroutes, (vis)restaurants, excursies etc. Bekijk maar eens de website. Alles is aanwezig om er een mooie tijd te beleven.

Ga naar de camperplaats>>

Camperplaats de Kogge in Tholen

Tholen. Dit is zowel een eiland als een stad. Camperplaats de Kogge in de stad Tholen in zeeland beschikt over 5 verharde plaatsen. De camperplaats is gelegen in de jachthaven op ongeveer 200 meter van het stadcentrum. Vanaf je camperplaats heb je een mooi uitzicht over de gehele jachthaven.

De 5 camperplaatsen zijn ongeveer 5 meter breed. De prijs is €11,- per nacht exclusief stroom. Wil je toch gebruik maken van de stroomvoorziening dan kost dat €2,- per nacht. Dus voor €13,- (+ €1,- toeristenbelasting p.p.) ben je helemaal voorzien. Alle sanitaire voorzieningen zijn inbegrepen, zo ook het legen van het chemisch toilet. Kijk voor update op de website.

Let op: De duur van het verblijf mag maximaal 3 dagen bedragen.

Tholen is een oud vestingstadje. Niet heel erg groot, maar er zijn wel hele leuke oude huizen te vinden en er is een leuke winkelstraat met diverse soorten winkeltjes. De jachthaven is een prachtig prachtig gezicht in de zomermaanden en dan zal de camperplaats snel vol staan.

Het toiletgebouw van de watersportvereniging ‘de Kogge’ is een keurig verzorgd toiletgebouw. Je vindt hier alles wat je nodig hebt, zelfs een wasmachine en wasdroger. De toiletten en douches worden keurig netjes onderhouden. Ik zou zeggen: ga zelf eens een kijkje nemen in het leuke Tholen.

Ga naar de camperplaats>>

Camperpark Zeeland in Kamperland

In kamperland vind je camperpark Zeeland met 100 plaatsen. Dit park is uitsluitend voor camperaars, dus andere vormen van kamperen zijn niet toegestaan. De ligging van het camperpark is direct aan het Veerse meer en 2 km van strand van Noord-Beveland.

In- en uitchecken doe je zelf door een eenvoudig systeem. Je kan betalen met de PIN-pas of creditcard betalen. De prijs voor een verblijf van 12 uur begint bij €8,95 (dit is inclusief 2 personen). Je hebt meerdere keuzes die je moet aangeven, zoals hoelang je blijft, stroom wilt, gebruik wilt maken van de douche etc.

Centraal in het park is er een sanitairgebouw aanwezig die erg netjes onderhouden is. De plaatsen zijn gesitueerd aan de rand en in het midden van het park. De plaatsen in het midden zijn iets groter qua oppervlakte dan die aan de rand. Camperpark Zeeland is 365 dagen per jaar geopend

Kampeertips voor beginners - 5 mooie camperplaatsen in Zeeland - Foto van het plaatsnaambordje van Goes

Ook zijn er in de omgeving vele mooie fietsroutes aanwezig, maar je kan er ook lekker wandelen of leuke Zeeuwse dorpen en/of steden bezoeken zoals Goes of Middelburg.  

Ga naar de camperplaats>>

Camperplaats Hansweert

Camperplaats Hansweert is een gratis camperplaats en ligt direct aan de Westerschelde. Er is plaats voor 5 campers en je mag hier maximaal 72 uur verblijven. Er zijn verder geen voorzieningen aanwezig .

Wel kan je hier genieten van de omgeving. Het uitzicht is prachtig over de Westerschelde. Af en toe zou je hier een zeehond kunnen spotten. In de directe omgeving van de camperplaats zijn wandelpaden en fietspaden aanwezig. Dus je hoeft je niet te vervelen.

Op loopafstand vind je een supermarkt en diverse restaurantjes om eens lekker te dineren. In de zomer zijn deze plaatsen veelal bezet. Maar dat is logisch met een gratis plek en een mooie uitvalsbasis om mooie lange wandelingen of fietstochten te maken.

Al met al de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Ga naar de camperplaats>>

Camperpark Molenzicht in Wemeldinge

Camperpark molenzicht, tevens ook een mini-camping, bevindt zich in Wemeldinge op een fruitteeltbedrijf tussen de perenbomen en is sinds begin 2019 geopend. De mooie ruime toegangsweg leidt je het park op. De 16 aanwezige camperplaatsen zijn aangelegd in een zogenaamd visgraatmodel en elke camper heeft een mooi stuk gras tot z’n beschikking. Het ziet er keurig verzorgd uit.

Het afval wordt gescheiden ingezameld. Een mooie loosplek is ook aanwezig en je kan daar van alle kanten bij. De eigenaar heeft hier zeer goed over nagedacht. En uiteraard is er ook de mogelijkheid om het chemisch toilet te ledigen. Ook is er een toiletgebouwtje aanwezig. Daar bevinden zich een aantal douches en een aantal toiletten die erg netjes en schoon zijn.

De camperplaatsen zelf zijn erg ruim opgezet. Een grote camper past keurig netjes op de plek, denk dan aan bijvoorbeeld grote concorde. De stroom betaal je per kilowatt, dus je moet een paar munten inwerpen, op het knopje drukken en je hebt stroom.

Aan de ingang staat de molen, waar ook fruit verkocht wordt van eigen teelt voor een zeer schappelijke prijs. In de omgeving kun je goed fietsen en uiteraard ook heerlijk wandelen richting het water van de Oosterschelde. In het dorp zelf kun je een supermarkt vinden en diverse restaurantjes.

Kampeertips voor beginners - 5 mooie camperplaatsen in Zeeland - Foto van de Oosterschelde

Kortom: een heerlijke camperplaats waar je je goed kunt vermaken.

Ga naar de camperplaats>>

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds