Wil je tv kijken in de camper of caravan?

Tv kijken in de camper of caravan kan best wel fijn zijn. Zeker als het Nederlands elftal speelt in een eindronde, het weer minder is of als je gewoon je favoriete programma’s wilt kijken. Er zijn verschillende manieren om Nederlandse televisie te kunnen kijken op vakantie en die ga ik delen met je in dit artikel.

Coaxkabel

De makkelijkste manier om tv te kunnen kijken tijdens je reis is door gebruik te maken van de kabelaansluiting op de camping of camperplaats. Veel campings hebben het al dit al voorbereid met name voor de seizoens-kampeerder en ook de camperplaats wordt steeds meer hiervan voorzien. Op deze manier hoef je gewoon je coaxkabel in te pluggen op het kastje, aansluiten op je televisie, zenders zoeken en je kan tv kijken.

Kampeertips-voor-beginners-Wil-je-tv-kijken-in-de-camper-of-caravan-Foto-van-een-ouderwetse-televisie

Het is een simpele en goedkope manier. Vaak zijn de kosten voor het gebruik van de service inbegrepen bij de prijs. Het enige nadeel dat ik hieraan vind, is dat ik gebonden ben aan het pakket dat op dat moment wordt aangeboden. Zo kan het zijn dat er een minimaal pakket aan zenders wordt aangeboden en dat je niet de programma’s kan kijken die jij graag kijkt. Vind je dat niet erg dan is dit een goede service voor jou.

Digitenne

Een tweede manier om tv te kunnen kijken tijdens je reis is via digitenne, ook wel DVB-T2 genoemd. Je hebt dan wel je eigen tv nodig, een abonnement, een ontvanger en nog een antenne om buiten op je camper of caravan te plaatsen. Zo kun je in Nederland alle nederlandse zenders ontvangen. Maar ga je naar het buitenland dan kun je alleen maar de buitenlandse zenders ontvangen.  

Dat is naar mijn mening ook gelijk een minpunt van digitenne. Overigens zijn de prijzen ook behoorlijk omhoog gegaan in de loop der jaren, waardoor deze optie ook minder aantrekkelijk is om te gebruiken. Ook in het buitenland stapt men steeds meer over op HD – televisie kijken en de bandbreedte van digitenne kan al deze zenders niet aan.

App

Een derde mogelijkheid is televisie kijken op je tablet, je telefoon of je laptop. Hiervoor maak je gebruik van een app. Het is erg populair geworden de laatste jaren doordat het heel makkelijk in gebruik is en omdat deze gebruik maakt van jouw televisie abonnement thuis.

De app van jouw provider kan je downloaden op je mobiele apparaat en je kan in heel Europa gewoon je favoriete programma’s ontvangen.  

Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat je ten allen tijde verbonden moet zijn met het internet door middel van het 4G netwerk of WIFI. Houd er wel rekening mee dat tv kijken via je mobiele bundel behoorlijk wat MB’s verbruikt. Hoe je dit kan oplossen lees je in mijn artikel over internet op de camping.

Schotel

Als vierde mogelijkheid bespreek ik de schotel. Tegenwoordig zie je steeds meer de schotel verschijnen op de camping of camperplaats. Wellicht heb je thuis een abonnement van Canal Digitaal en kan je hiervan gebruik maken door de decoder van thuis mee te nemen op vakantie.

Het is tevens mogelijk om, zowel prepaid (3 of 6 maanden kijktegoed) of met een abonnement (21 maart t/m 21 september), televisie te kijken gedurende de vakantie periode.

Campingwinkels bieden ook steeds meer aan op het gebied van de televisie. Alle benodigde accessoires worden aangeboden. Schotels, standaarden, decoders, televisies enzovoorts. Laat je vooraf goed inlichten over de mogelijkheden en onderzoek goed of dit iets voor je is.

Ben je op zoek naar een schotel, televisie of accessoires voor op jouw kampeerplek?

Alle benodigdheden vind je hier!

Zelf heb ik een abonnement bij Canal Digitaal en neem ik de decoder mee. Als ik een weekendje wegga, dan kan ik ook gebruik maken van de app. Zo heb ik altijd ‘mijn televisie’ bij me.

Google Chromecast

Als laatste mogelijkheid heb je nog de google chromecast. Met de chromecast heb je WIFI of een hotspot nodig om via je tv app te kunnen streamen. De hdmi-stekker van de chromecast wordt ingeplugd in de tv. De twee apparaten moet gebruik maken van hetzelfde netwerk.

Nadat je alle instructies hebt doorlopen, kan je tv kijken.

Kampeerder legt uit hoe hij TV kijkt via chromecast – Youtube

Tips

Veel mensen hebben een abonnement bij Netflix. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet teveel data van je internetbundel verbruikt of zonder haperingen jouw serie of film kan bekijken, dan geeft Netflix je de mogelijkheid om de serie of film te downloaden op bijvoorbeeld je tablet.

Downloaden kan je voorafgaande je vakantie thuis doen op de WIFI. Op deze manier verbruik je geen extra data of hoef je je niet te storen aan het haperen vanwege de minder goede verbinding met de WIFI op lokatie.

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds