Goed verzekerd op reis!

Camperverzekering

Je hebt een nieuwe camper gekocht en je bent natuurlijk zuinig op je aanwinst. Hier hoort dus een goede verzekering bij, zodat je onbezorgd op reis kan gaan. Je gaat je oriënteren op de verschillende verzekeringen, maar wat is nou het verschil tussen:

  • WA;
  • Beperkt casco;
  • Uitgebreid casco.
Kampeertipsvoorbeginners.nl - Goed verzekerd op reis - Foto van de tekst WA Verzekering met een blauwe achtergrond

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Het woord zegt het al dat deze dekking wettelijk verplicht is voor alle bestuurders van motorvoertuigen. Dat geldt dus ook voor jouw camper! Deze aansprakelijkheid vergoedt schade die jij aan anderen, dus aan personen en aan bijv. een andere auto, veroorzaakt als jij hiervoor aansprakelijk bent.

Deze WA-dekking kun je ook uitbreiden met beperkt casco of uitgebreid casco. Dit gaat voornamelijk over schade aan jouw eigen motorvoertuig. Bij beperkt casco ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen camper of auto die veroorzaakt wordt door brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Lees altijd goed de polisvoorwaarden!

Welke WA-dekking moet je kiezen?

Veel camperbezitters vragen zich af hoe ze hun camper nu eigenlijk moeten verzekeren. Is jouw camper al zeker 10 jaar oud, dan is voor deze camper alleen een WA-verzekering al genoeg zijn.

Wil je naast de minimale verzekering de camper ook verzekeren tegen inbraak, diefstal, storm- en ruitschade? Dan adviseer ik je een WA-beperkt casco verzekering af te sluiten. Over het algemeen doe je dat met campers tussen de 6 en 10 jaar oud.

Is jouw camper tussen de 0 en 5 jaar oud? Dan adviseer ik je om een allriskverzekering af te sluiten. Jouw camper is dan ook verzekerd voor schade die jij zelf aanbrengt als je bijvoorbeeld tegen een paaltje aanrijdt of iets anders.

Caravan- / vouwwagenverzekering

Om onbezorgd en zelfverzekerd op vakantie te gaan met jouw toercaravan of vouwwagen is het belangrijk dat deze ook goed verzekerd is. Met de caravan- of vouwwagenverzekeringen van ACSI ben je verzekerd van een goede verzekering.

Let op:

Deze verzekering dekt geen schade die u toebrengt aan anderen met de caravan of vouwwagen als deze is gekoppeld aan uw auto of is losgeraakt van uw auto. Dergelijke schade wordt gedekt door de autoverzekering.

De reisverzekering

Hoort een reisverzekering nu wel of niet bij de vakantiebagage? De Nederlandse ziektekosten verzekering is vaak in basis wel voldoende in de meeste Europese landen, tenzij het land een hele dure gezondheidszorg heeft. Helaas komt het echter voor, dat je in geval van een ongeval getransporteerd wordt naar een dure privé kliniek. Volgens de ziektekosten verzekeraar moet je dat niet laten gebeuren maar als je achterin de ambulance ligt heb je vaak wel andere dingen om over na te denken….toch?

Kampeertipsvoorbeginners.nl - Goed verzekerd op reis - Foto van twee ambulances en verplegers

De ziektekostenmodule op de reispolis dekt de meerkosten die niet onder de verzekering van de ziektekostenverzekering vallen. Een kostenpost die enorme gevolgen kan hebben. Niet alleen voor het vakantiebudget van dit jaar, maar zelfs van invloed kan zijn op het vakantiebudget van vele jaren daarna.

Stel jezelf altijd de vraag: Kan ik onvoorziene kosten zelf dragen of moet ik het overdragen? Controleer voor je op vakantie gaat wel even de polis, in ieder geval op dekkingsgebied, en of alle reisgenoten zijn mee verzekerd.

Tot slot

Persoonlijk vind ik het fijn om alle verzekeringen op 1 plek te hebben. Tevens krijg je vaak dan een korting, omdat je meerdere verzekering gezamenlijk hebt. Bij ACSI verzekeringen kan je ervan op aan dat alles tot in de puntjes goed geregeld is. Hopelijk komt het zover dat je de verzekering nodig hebt, maar zo kom je niet voor vervelende situaties te staan!

Wil jij op vakantie gaan zonder zorgen?

Met de verzekering(en) van ACSI kan dat!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds