Hoe vind je de beste overnachtingsplaatsen?

Wat een mooie kampeerplekken hebben we in Europa. Maar hoe we vinden hem eigenlijk de mooie plekken. Gebruik je daarvoor nog de ‘ouderwetse’ papieren boeken? Of ga je online op zoek naar jouw vakantieplekken? In dit artikel ga ik dit bespreken.

De ‘ouderwetse’ papieren campinggids

Kampeertips voor beginners - Hoe vind je de beste overnachtingsplaatsen - Foto van een jongen en meisje op een steiger tijdens vakantie

Ik kan me nog goed herinneren dat als we vroeger onze vakantie gingen boeken, zo rond januari, dat we met het hele gezin aan tafel gingen zitten met de campingboeken en dan de juiste plek voor onze vakantie gingen uitzoeken.

We zaten met z’n vijven aan tafel en we wilden als kinderen eigenlijk maar één ding: dat was vrijheid water een riviertje of een meertje. Daar waar we grote vlotten konden bouwen en konden zwemmen. Dat was eigenlijk het allerbelangrijkste.

Mijn ouders dacht aan iets anders: “Wij willen rust gewoon drie weken rust.” Zij zeiden dan ook altijd: “Als de kinderen het leuk hebben, dan hebben wij het ook naar ons zin”. Enfin, deze uitspraak zullen velen van jullie kennen.

Dus we zaten daar met z’n vijven en we vonden altijd die ene unieke camping. In ons geval was dat bijna altijd in Oostenrijk. Mijn hele jeugdtijd hebben wij gekampeerd in Oostenrijk. Heerlijk als ik er nu aan terugdenk. Zalig om aan al die leuke herinneringen te denken. Maar goed, toen waren er ook alleen maar boeken om een camping uit te zoeken. Dagenlang thuis, rondsnuffelen in boeken om je perfecte campingplaats te vinden.

Online

Het was natuurlijk wel leuk om op deze manier je camping te zoeken, maar het hoeft eigenlijk al lang niet meer. Tegenwoordig kun je gewoon online al de mooiste kampeerplekken vinden. Daarbij komt dat je altijd up-to-date bent van de laatste wijzigingen. Zeker wanneer je je eigen filters gebruikt van campings waar je naar toe wilt gaan.

Ga je niet met een camper, caravan of vouwwagen op pad dan wil je niet alleen campings vinden, maar ook bijvoorbeeld een stacaravan of een bungalow. Als je juist met de camper op vakantie gaat dan wil je ook camperplaatsen kunnen vinden. Daarvoor zijn diverse apps die je kunt gebruiken voor zowel het vinden van een geschikte camperplaats alsook het boeken

We proberen, als kampeerders, altijd enige vorm van flexibiliteit in te bouwen. Of we nu naar een camping of camperplaats gaan maakt op zicht niet uit. We hebben vakantie en willen dan niet voor het blok komen te staan. We willen uitgerust aankomen op de plaats van bestemming.

Wijziging van plan

Stel je eens voor dat je naar het Iberisch schiereiland (Spanje of Portugal) wilt gaan en het blijkt opeens, uit bijvoorbeeld de weerberichten, dat het daar heel erg slecht weer gaat worden de komende weken. Dan ben je misschien toch geneigd om naar een andere plek toe te gaan waar het de zon heerlijk schijnt. Ik bedoel ermee te zeggen dat je de vakantie kan voorbereiden, maar leg nog niet meteen alles vast.

Hierop zijn er natuurlijk uitzonderingen. Heb je schoolgaande kinderen of ben je gebonden aan een vaste vakantieperiode, zoals bijvoorbeeld de bouwvak- en / of schoolvakantie, dan heb je niet zoveel keus. In zo’n situatie zul je echt wel een camping vast moeten leggen om niet voor een volle of zelfs een gesloten camping te komen staan.  Maar ben je niet afhankelijk van die periodes, bouw dan enige flexibiliteit in.

Met de camper

Ben je lekker op vakantie met de camper dan hoef je niet eens echt een voorbereiding te doen qua boeken van een overnachtingsplaats, want je stapt in je camper en je gaat rijden. Onderweg gebruik je een app om je camperplaatsen te kunnen zoeken en boeken. In zo’n geval is een app vaak de beste of makkelijkste optie.

Graag wil ik aangeven dat je naast de camping-apps ook nog speciale apps hebt voor de camperaars, zoals bijvoorbeeld van facile en route of camperstops. Maar misschien wel de allerbelangrijkste en dat is de app van campercontact. De mobiele apps gebruiken natuurlijk data en data gebruiken betekenen kosten maken.

Dataverbruik

Nu hebben de meeste mensen een bepaalde hoeveelheid aan data bij hun abonnement inbegrepen zitten die door heel Europa te gebruiken is. Maar als je niet over zoveel data in je mobiele bundel beschikt, dan is deze app echt een aanrader. De app van campercontact hoeft helemaal geen data te gebruiken.

Simpelweg alle informatie downloaden van de landen die gaat bezoeken via de WIFI voordat je thuis wegrijdt.  De app slaat deze informatie op en je hoeft geen internet meer te hebben onderweg om toch je fijne camperplaatsen te kunnen vinden.

Voor het vinden van campings gebruik je bijvoorbeeld de ACSI app. Daarmee vind je de campings die met de kortingskaart van de ASCI werken. Deze app maakt wel weer gebruik van je databundel.

https://www.youtube.com/watch?v=N4fn6rhuB98
Hoe werkt de ACSI Campings Europa-app? – Youtube

Specifieke apps

Maar je hebt ook nog specifieke apps bijvoorbeeld france-passion.com. Wil je graag Frankrijk bezoeken? En dan bij een wijnboer overnachten? Dan is dit wel hele leuke app om te gebruiken, want je staat gewoon op het erf bij de wijnboer. Hier kun je volop genieten van de velden vol druiven. Misschien zit er een wel een rondleiding bij inbegrepen op de wijnboerderij dat eindigt met een glaasje huisgemaakte wijn. En kun je bij het winkeltje allerlei lokale producten kopen. En niet te vergeten een flesje wijn voor thuis!

Voor Duitsland heb je ook zo’n soort app en dat heet Landvergnügen App. Ook dan sta je bij boeren op hun erf en kun je de lokale producten van daar uitproberen. Je komt gewoon tussen de mensen die in die streek wonen en waar niet elke toerist naartoe gaat om vakantie te vieren. Hoe mooi is dat.

Kleine samenvatting

Kampeertips voor beginners - Hoe vind je de beste overnachtingsplaatsen - Foto-camper-onderweg-in-de-bergen

Ga je op reis? Dan is het tegenwoordig heel erg simpel. Bereid je thuis goed voor door online onderzoek te doen naar de plaatsen die je wilt bezoeken en stippel eventueel al een route uit. Bouw voor jezelf enige flexibiliteit in, zodat je je reis kan wijzigen als het nodig is. Zo kan je altijd een relaxte vakantie vieren.

Bekijk ook eens de besproken apps om te zien of deze wellicht goed van pas kunnen komen tijdens jouw reis.

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds