Wat doe je (als eerste) als je aankomt op de camping of camperplaats?

Als je nieuw bent in het reizen met een camper, caravan of vouwwagen en je voor het eerst een camperplaats of camping gaat bezoeken dan is het wel van belang dat je weet welke volgorde aanhoudt. Waar moet je allemaal aan denken, en hoe het werkt het allemaal als je op een camping of camperplaats aankomt,  leg ik je graag uit in dit artikel.

Melden

Kampeertips voor beginners - Wat doe je (als eerste) als je aankomt op de camping of camperplaats - Foto van een bel en een bordje receptie

Het eerste wat je doet als je bij de camping of camperplaats aankomt dan in ieder geval melden bij de receptie. Dit kan echter bij een camperplaats verschillend zijn. Bij de camping of camperplaats staat de receptie duidelijk aangegeven op een bord of het is het eerste gebouw dat je tegenkomt bij het betreden van het terrein. Daar kan het al bijna niet fout gaan zou je zeggen.

De kampeerplaats

Persoonlijk heb ik altijd een kampeerplaats vooraf al gereserveerd, want de laatste jaren (en zeker tijdens de corona periode) zijn veel campings of camperplaatsen vol. Door te reserveren voorkom je dat er geen plaats is en is het bij de receptie vaak snel geregeld. Nadat je je kampeerplaats aangewezen hebt gekregen, ga je eerst een kijkje op je plek nemen naar hoe je kunt gaan staan.

Let er een beetje op dat je je aanpast aan de andere campinggasten die er al staan, zodat je niet gelijk bij de buren binnen zit bij wijze van spreken.  

Zodra jij bepaald hebt hoe je je camper, caravan of vouwwagen weg gaat zetten, dan positioneer je jouw kampeermiddel daar waar je hem wilt hebben staan.

Waterpas zetten

Staat jouw kampeermiddel op zijn plek dan wil je natuurlijk wel waterpas hebben. Soms heb je mazzel en staat alles (vrijwel) gelijk waterpas. Maar het kan natuurlijk anders en dan zal je met je waterpas en bijvoorbeeld keggen aan de slag moeten gaan. Lees alles over het waterpas zetten van de caravan of camper.

Stroom aansluiten

Staat alles waterpas en naar je zin, dan sluit je de stroom aan voor bijvoorbeeld je koelkast, verlichting en ander elektrische apparaten. Bij je kampeerplaats is er vaak een stroomaansluiting aanwezig, maar het kan ook zijn dat deze iets verder weg geplaatst is. Op dat moment is een verlengkabel of haspel geen overbodige luxe. Let ook op dat je de juiste stekker hebt en anders een verloopstekker bij je hebt.

Zodra jij de stroomkabel hebt aangesloten controleer je ook of je daadwerkelijk stroom hebt. Het kan zijn dat de schakelaar in de kast misschien eruit ligt of misschien in de camper of caravan. Het kan ook nog aan je kabel liggen natuurlijk!

Kampeertips voor beginners - Wat doe je (als eerste) als je aankomt op de camping of camperplaats - Foto van een antieke caravan met ingerichte luifel

De voortent en/of luifel

Nu ben je gereed om de voortent op te bouwen. Als je langer op één plaats blijft, dan kan het prettig zijn om een voortent te hebben staan. Vaak zie je dat bij de caravan. Bij de camper, en caravans die voor een kortere periode op de camping staan, zie je vaak dat er een luifel wordt uitgedraaid en misschien nog een vloerkleed wordt weggelegd. Beide onderkomens zijn prettig, zeker als de zon schijnt of als het onverhoopt toch begint te regenen.

Lees ook mijn artikel: De beste voortent voor jouw vakantie!

De inrichting

Nu kan je de voortent of onder de luifel gaan inrichten. Je zet je tafel en stoelen buiten en je vakantie kan eindelijk beginnen. Veel kampeerders hebben ook nog een (buiten)keuken, opbergkasten en sfeerverlichting om de inrichting te voltooien. Je kan het natuurlijk zo gek maken als dat je wilt.

Watertank vullen

Het hebben van water is toch wel erg fijn. Als je je handen even wilt wassen of de tanden van je kleine kinderen wilt poetsen. Op sommige campings heb je een kraan aan de kampeerplaats en kan je misschien wel gebruik maken van een tuinslang om je watertank te vullen. Anders is het erg handig om een gieter bij de hand te hebben als het waterpunt iets verder weg is.

Satelliet-tv instellen

Je ziet steeds vaker dat er schotelantennes worden uitgericht en dat men ’s avonds de favoriete televisieprogramma’s kijken. Of dat er voetbal of formule 1 met de andere vakantiegangers uit het straatje wordt gekeken. Als je dit alles hebt gedaan, dan kan jij gaan genieten van jouw vakantie!

Lees ook mijn artikel: Wil je tv kijken in de camper of caravan?

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds