Dé 5 beste apps voor jouw kampeervakantie!

Als je op reis gaat met je camper of met je caravan dan kunnen apps op jouw smartphone of tablet van toegevoegde waarde hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan het vinden van je route of het vinden van je overnachtingsplaats. Dé 5 beste apps naar mijn mening de echt een toegevoegde waarde hebben, wil ik jullie in dit artikel meegeven.

Campercontact

Als ik een overnachtingsplek ga zoeken, dan maak ik het liefst gebruik van de app van campercontact. Campercontact is een app met een hele actieve community erachter, want je kunt bij de overnachtingsplekken vaak reviews lezen van mensen die er al zijn geweest. Dus je kunt meteen zien of het een plek is die bij jouw verwachtingen past.

Wat ook fijn is bij campercontact is dat deze beschikt over een filterpagina. Zo kun je aangeven wat jij belangrijk vindt op de overnachtingsplek van jouw keuze. Dan kun je  bijvoorbeeld denken aan stroom, watervoorziening, internet enzovoorts. Door dit allemaal in te vullen krijg je ook alleen maar die overnachtingsplekken te zien die voldoen aan jouw voorwaarden.

Een ander (belangrijk) voordeel van deze app is hij is zonder internet te gebruiken. Dus ben je op reis en heb je even niet de beschikking over betrouwbaar internet of helemaal geen internet, dan kun je de app gewoon blijven gebruiken. Wat je wel thuis even moet doen is de data downloaden op je telefoon of tablet, zodat de app ook echt zonder internet te gebruiken is.

Lees ook mijn artikel: Hoe vind je de beste overnachtingsplaatsen?

Vertaal-app

Als je vakantie viert in het buitenland dan kom je dus ook met andere talen in aanraking. Nu hebben wij als nederlanders les gehad op school in verschillende talen, maar we kunnen echt niet alle talen spreken of het is al een hele tijd geleden dat we ze gebruikt hebben. Het kan daarom erg fijn zijn als je een app hebt gedownload op je smartphone of tablet die je kunt gebruiken om te vertalen.

Denk bij zo’n app aan bijvoorbeeld google translate-app. Het voordeel van die app is dat je niet alleen woorden kunt typen, maar je kunt ook foto’s maken van woorden of teksten die google dan zelf voor je vertaalt (Apple). Dat maakt het al een voor jou allemaal een stuk makkelijker. Ook gesproken tekst kan je laten vertalen.

Sta je met iemand te praten, maar heb je geen idee waar hij het over heeft? Laat je gesprekspartner dan de app in spreken en je leest meteen wat hij of zij tegen jou zegt.

TIP: Als tweede optie is de app van iTranslate gebruiken. Gebruikersvriendelijk en doet wat waarvoor de app bedoeld is!

Kampeertips voor beginners - Dé 5 beste apps voor jouw kampeervakantie - Foto van een tablet met google maps

Om te navigeren maken we graag gebruik van de app van een Google Maps. Deze app van Google Maps heeft als voordeel dat je realtime verkeersinformatie meekrijgt en jouw route een alternatieve route aanbiedt op het moment dat er bijvoorbeeld files of wegwerkzaamheden zijn.

Met Google Maps is het ook mogelijk om de kaart kaart thuis al te downloaden. Als onderweg je internet opeens wegvalt of of je telefoon minder goed bereik heeft, dan heb je nog steeds de beschikking over de navigatie.

Naast Google Maps heb je dan nog de app genaamd Waze. Waze is in 2013 door Google gekocht en Waze gaat net iets verder dan Google Maps. Wil je uitgebreider kunnen Navigeren? Dan bied Waze je die mogelijkheid!

Dit zijn twee apps waarmee ik het liefst navigeer.

Milieu-zones binnen Europa

Met meer dan 200 milieuzones in Europa is het bijna ondoenlijk en een app zoals die van Green Zones helpt je daarbij. Je geeft aan in welk type voortuig je rijdt, bijvoorbeeld auto of camper, en je kunt meteen zien in welk land en welke kleur zones jouw voertuig wel of niet in mag rijden. Dat scheelt een hoop gedoe!

De app van Green Zones mag niet ontbreken op je telefoon met alle milieuzones binne Europa.

Lees ook mijn artikel: Welke milieuzones kan je tegenkomen tijdens jouw campervakantie?

Waterpas

Als je de camper, caravan of vouwwagen waterpas wilt zetten dan kunnen we dat natuurlijk doen een waterpas. Deze leggen we dan op de vloergedeelte en dan kunnen we zien of ons kampeermiddel naar links, rechts, voor en achter waterpas staat.

Wat je ook kan doen is gewoon een app gebruiken. Je smartphone heb je meestal toch wel bij en je download de app. De waterpas-app op je tablet of smartphone is in de meeste gevallen  gewoon gratis.

Lees ook mijn artikelen: Hoe zet je makkelijk en snel je caravan waterpas? en Hoe zet je jouw camper waterpas?

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds