5 tips voor bij de caravan

Als je eindelijk je caravan hebt gekocht, dan ga je ook kijken wat de beste accessoires of toebehoren zijn die je voor je caravan wilt hebben. Vooral die toebehoren die het jou makkelijker maken. In dit artikel beschrijf ik wat voor mij 5 handige accesoires zijn bij mijn caravan.

1. De mover

Kampeertips voor beginners - 5 superhandige accesoires voor bij de caravan - Foto van een mover onder een caravan

De mover was ‘vroeger’ een luxe accessoire voor je caravan, maar tegenwoordig heeft bijna iedereen er eentje. De mover bespaart een hoop werk, zelfs als jouw kampeerplek net een beetje schuin afloopt waardoor het moeilijk manoeuvreren is.  Dus de mover is heel erg makkelijk en het helpt jou om de caravan op de perfecte plek te zetten.

Wat wel belangrijk is als je de caravan met een mover verplaatst, dat je een extra paar ogen hebt om de andere zijde in de gaten te houden. Zo voorkom je aanrijdingen. Als je klaar bent met het manoeuvreren laat de rollen niet tegen de band zitten. Haal ze er altijd direct af nadat je de caravan op de handrem hebt gezet. Zo voorkom je dat je jouw caravan aankoppelt en gaat rijden en de mover daardoor kapot gaat.

2. De pootuitdraaisleutel

Tip 2 is de pootuitdraaisleutel. Deze is erg handig om de stabilisatiesteunen uit te zetten. Standaard heb je een slinger bij de caravan en dan kan je handmatig je stabilisatiesteunen uitdraaien. Maar veel mensen hebben als een accuschroevendraaier thuis! Een pootuitdraaisleutel met de juiste kop kan je gewoon in de campingwinkel voor een paar euro aanschaffen en je kunt het geheel automatisch doen.

Houd er wel rekening mee dat een accuschroevendraaier best wel krachtig is, dus stel je kracht dusdanig in dat hij meteen stopt met draaien wanneer de steunpoot de grond raakt. Want je wilt niet dat je je caravan gaat optillen met je stabilisatiesteunen. Daar zijn ze niet voor gemaakt en kunnen hierdoor beschadigd raken of kapot gaan.

Wil jij ook makkelijk en snel de steunpoten uitdraaien?

Bestel dan hier jouw pootuitdraaisleutel!

3. Een (opvouwbaar) bolderwagen

Het derde hulpmiddel is een bolderwagen. Zo’n (opvouwbaar) bolderwagen kan je goed gebruiken om de kleine kinderen in te verplaatsen. Maar de bolderwagen kan je ook gebruiken om spullen mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand. Dan hoef je niet de stoelen, parasol of koelbox dat hele stuk te tillen. Een bolderwagen komt op de camping altijd van pas.

Ben jij ook klaar met altijd de spullen sjouwen?

Bestel dan hier jouw bolder- of steekwagen!

4. De luifel

Mijn vierde tip is de luifel en dat kan een zakluifel of een dakluifel zijn. Ik praat specifiek over deze twee typen luifels vanwege de voordelen. Het handige of het fijne is dat je op de plaats van bestemming heel snel een schaduwplek kan creëren. Zeker als je op doorreis bent, dan kan je de luifel uitdraaien en zitten. Het is niet veel werk en het zorgt ook gelijk voor gezelligheid. Het scheelt tevens een hoop kilo’s als je alleen maar een luifel mee hoeft te nemen.

5. Wasemmer en waslijn

Kampeertips voor beginners - 5 superhandige accesoires voor bij de caravan - Foto van een wasemmer met deksel

Mijn laatste accesoire in dit artikel is de wasemmer en de waslijn. Want hoe lang of je ook op vakantie gaat, je zult wel een keer een was willen draaien. Om voor de hele kampeerreis schone kleding mee te nemen gaat misschien net iets te ver. Op de camping heb je vaak  wasmachines en wasdrogers. Dat is makkelijk (kan ook duur zijn), want je stopt er een paar euro in en je kan de was doen. Maar als je aan het rondtrekken bent met je caravan of camper en je staat maar een paar dagen op één plek dan kun je er ook voor kiezen om zelf de was te doen.

Een hele goede manier is met een goed afsluitbare emmer, die je echt luchtdicht kunt afsluiten. Je vult de emmer met warm water, vervolgens stop je de was erin en een beetje wasmiddel. Nu kan jezelf gaan staan schudden en zwieren, maar je kan de emmer met was ook voor een rit in de dissel zetten. Jij rijdt naar je volgende kampeerplek en tijdens het rijden wordt de was in de emmer flink geschud. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, pak je de emmer en spoel je de was even na. Het enige wat je nu nog moet doen is de was ophangen aan de waslijn die je bij je hebt.

Wil je de was met een campingwasmachine wassen, lees dan dit artikel: Nog makkelijker de was doen op de camping!

Heb je nog een waslijn, wasknijpers of een droogrek nodig voor op de camping?

Vind alles hier op één plek!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds