Welke campinglamp is perfect voor jou?

De laatste jaren zien we steeds vaker leuke versierde tenten op de camping. Mooie gekleurde lampionnetjes of leuke verlichting in de tent of caravan. Maar naast sfeervolle en gezellige verlichting is  het ook fijn om functionele verlichting te hebben. Een fatsoenlijke lamp waarbij je kunt lezen of een spelletje kunt spelen. Sfeerverlichting is namelijk niet genoeg om de hele avond mee door te komen.

Ben je benieuwd welke lamp bij  jou past? Blijf dan lezen. Ik ga jullie drie verschillende soorten campingverlichting bespreken, namelijk:

  • de opvouwbare hanglampen;
  • de camping lantaarns;
  • de multifunctionele campinglamp.

De hanglamp

Kampeertips voor beginners - Welke campinglamp is perfect voor jou - Foto van gezellige verlichting bij de tent

Een opvouwbare hanglamp is ontworpen om ruimte te besparen. Dit is een terugkerende trend op het gebied van kamperen. Deze lamp is gemaakt van siliconen en kunststof. Het siliconen gedeelte is op te vouwen waardoor er een compacte lamp ontstaat. Doordat je de lamp kunt opvouwen, neemt de lamp tijdens het vervoer erg weinig ruimte in beslag. En bovendien kun je er 2 soorten licht mee creëren.

Een ingevouwen lamp heeft een bredere lichtbundel dan een uitgevouwen lamp. Hanglampen zijn geschikt voor kampeerders met een grote tent of voortent. Doordat je hier vaak extra lusjes en stangen hebt, kun je de hanglamp op iedere gewenste plek ophangen. Ook is het fijn om één lichtpunt te hebben die een groot deel van de tent verlicht. Je kunt kiezen tussen een hanglamp die werkt op het netstroom of op batterijen.

De campinglantaarn

Deze ziet er niet alleen gezellig uit, maar kan ook multifunctioneel gebruikt worden. Je kunt ‘m gebruiken als tafellamp wanneer je bijvoorbeeld een spelletje speelt, maar door het hengsel kun je ‘m ook ophangen en wordt het een hanglamp. Maar last but not least, moet je ’s nachts naar het toiletgebouw? En is de batterij van je telefoon nog leeg waar je normaal de zaklamp van gebruikt? Neem dan je lantaarn mee en loop veilig met een lichtje naar het toiletgebouw.

Kampeertips voor beginners - Welke campinglamp is perfect voor jou - Foto van de campinglantaarn

Een lantaarn is zowel geschikt  voor de natuurlijke kampeerders, de traditionele kampeerders en de festivalgangers. Zoals ik al eerder zei is de lantaarn multi-inzetbaar en dat komt bij iedere kampeerder wel van pas! Voor de traditionele kampeerders zal een lantaarn vaak als extra verlichting gebruikt worden. Maar voor de avonturier of de festivalgangers wordt de lantaarn meestal als hoofdverlichting gebruikt.

Over het algemeen werken lantaarns op batterijen of op een accu. Maar er bestaan ook lantaarns die werken op het netstroom, lampenolie, gas of benzine.

De multifunctionele campinglamp.

Je zult het niet verwachten, maar ook de industrie in campinglampen blijft zicht ontwikkelen. Wat dacht je van een lantaarn waar je tevens je telefoon mee kunt opladen? Ideaal als je ergens kampeert waar geen stroom aanwezig is. Je kunt de lamp thuis opladen en dan heb je op de camping een lamp én een telefoonoplader tegelijk. Of een lantaarn met een ingebouwde speaker waar je muziek op af kunt spelen.

Dit soort lampen zijn handig voor de avonturier die gaat kamperen zonder stroom, voor een festivalganger of gewoon als je van leuke gadgets houdt. De meeste lantaarns zijn verstelbaar in meerdere lichtstanden. Zo kun je het licht aanpassen aan de door jou gewenste sterkte. Sommige lampen hebben een aantal standen, maar er zijn ook lampen die je traploos kunt verstellen.

Belangrijk om de juiste verlichting te kiezen

Onderschat verlichting dus niet op de camping. Zonder verlichting is het echt pikkedonker. Maar een te zwak licht of juist te fel licht is ook erg vervelend. Bedenk dus goed waar jij de lampen wilt ophangen, welk type lamp je nodig hebt en of je een lamp wilt op batterij of stroom. Kies voor een goede heldere basislamp waar je bijvoorbeeld ’s avonds een boek bij kunt lezen. Maar vergeet ook zeker niet de sfeerverlichting zoals een lantaarn of leuke lampionnetjes.

Ben jij (nog) op zoek naar jouw ideale camping verlichting?

Vind hier jouw campingverlichting!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds