Welke camping past bij jou?

Er worden reeds vele campingplaatsen in Nederland gereserveerd. Dit komt natuurlijk door de pandemie waar we me te kampen hebben. Vele landgenoten hebben het kamperen (her)ontdekt. De vraag die vooral opkomt voor degenen die nieuw zijn op het gebied van kamperen, is: Welke camping moet je kiezen? In dit artikel geef ik graag daarvoor tips die je kunt gebruiken.

Kampeervakanties zijn in trek en steeds meer mensen reizen met caravans of maken gebruik van stacaravans. Sommigen trekken naar de Noordzee, anderen naar landen aan de Middellandse Zee. Wie op zoek is naar de juiste camping komt erachter dat er heel veel keuze is. Maak daar maar eens een keuze uit.

De enorme keuze aan overnachtingsmogelijkheden kan irritant en overweldigend zijn, vooral voor mensen die net beginnen met kamperen. Want vaak weten ze niet: Welke camping past bij mij?

Met behulp van onderstaande vragen vind je snel de juiste plek voor jou.

1. Waar gaat de reis naartoe?

Kampeertips voor beginners - Welke camping past bij jou - Foto van verschillende reisbestemmingen

Zoals bij elke vakantie is de belangrijkste vraag:

  • Waar wil je graag naartoe op reis?
  • Moet het een vakantie zijn in Nederland of in het buitenland (na de pandemie)?
  • Gaat u met de camper naar Frankrijk of Toscane?

Zodra de vakantieregio is bepaald, wordt de selectie van campings en parkeerplaatsen kleiner. Zo wordt het een heel stuk overzichtelijker voor je!

2. Waar overnachten?

Je kunt kiezen uit kamperen op parkeerplaatsen of overnachten in de vrije natuur. In geval van nood  kunt u zelfs een nacht op een parkeer-/camperplaats doorbrengen.

Camping

De klassieker is zeker de camping. Van een eenvoudige plek met een kleine kiosk tot plekken met wellnessfaciliteiten, zwembaden, speeltuinen, goede restaurants en uitgaansgelegenheden voor jong en oud, alles is inbegrepen.

En voor alle reizigers die geen eigen kampeerauto hebben maar niet willen kamperen, is een accommodatie huren op de campings een goed alternatief. Sommige boerderijen bieden ook dergelijke zogenaamde glamping-accommodaties aan.

Parkeerplaatsen

Openbare parkeer-/camperplaatsen zijn daarentegen (veel) primitiever. Vaak hebben ze geen toiletgebouw en geen receptie. In plaats daarvan betaal je aan de automaat. Vooral bij een langere vakantie zijn parkeerplaatsen ideaal voor een tussenstop voor één nacht. Parkeerplaatsen zijn ook populair voor stedentrips, omdat ze vaak heel dicht bij het stadscentrum liggen.

Opgelet caravanhouders

Parkeer-/camperplaatsen zijn vaak alleen bedoeld voor buscampers en campers, aangezien wordt aangenomen dat deze voertuigen zelfvoorzienend zijn en bijvoorbeeld een toilet aan boord hebben. Kampeerders met een caravan zijn niet overal welkom. Daarom dienen caravanbezitters vooraf te informeren of ze op de gewenste plek kunnen overnachten.

Vrije natuur

Menig kampeerder wil het liefst helemaal vrij staan ​​- midden in de natuur zonder enige infrastructuur. Maar wildkamperen is in de meeste landen van Europa niet toegestaan, maar hooguit getolereerd.

Wil je toch wildkamperen, lees dan mijn artikel: Waar mag je wildkamperen?

3. Wat heeft de camping te bieden?

De eisen die aan de camping worden gesteld, verschillen natuurlijk van persoon tot persoon. Gezinnen waarderen waarschijnlijk een speeltuin of zwembad en willen amusement voor de kinderen. Stellen daarentegen zijn eerder op zoek naar een rustige plek met zo min mogelijk animatie, maar met een groot wellnessaanbod of zelfs een kuurcamping. En voor sommige andere zaken zijn schoon sanitair of goede restaurants het belangrijkste op een camping. De zoektocht is gemakkelijker voor iedereen die precies weet wat de camping te bieden heeft.

4. Waar is de camping?

Ook de ligging van de camping is een belangrijk selectiecriterium. Als kampeerders willen fietsen of wandelen tijdens hun vakantie, dan moet de camping direct zijn aangesloten op een fiets- of wandelnetwerk.

  • Is een meer of de zee vanaf de camping te voet bereikbaar?
  • En moet het plein midden in de natuur liggen of heel dicht bij een stad?

Sommige kampeerders hebben zelfs heel speciale wensen en willen hun vakantie doorbrengen in de buurt van een bierbrouwerij of wijnboer!

5. Waar zoek je naar geschikte campings?

Zodra al deze vragen zijn beantwoord, helpen de kampeer- en kampeergidsen je bij het plannen van jouw reis. Vooral online en apps zijn goed in het selecteren van campings. Met slechts een paar klikken zetten kampeerders filters zoals “gezinsvriendelijk” of “direct aan zee” en het systeem laat je een lijst met geschikte campings zien.

Beoordelingen

Beoordelingen van derden zijn zeker een ander hulpmiddel bij de besluitvorming. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke aanbeveling van een vriend of om een ​​evaluatie op bijv. zoover.nl,  ze maken het gemakkelijker een camping kiezen.

Lees ook mijn artikelen: Twee TOP-familiecampings in Nederland en ACSI Campinggidsen 2021 komen er weer aan

Tip vwb sterbeoordelingen

De sterbeoordelingen op campings zijn bedoeld om klanten een leidraad te geven over wat ze op de betreffende camping kunnen verwachten. De criteria op basis waarvan de sterren worden toegekend, verschillen echter van land tot land. De resultaten zijn daarom niet vergelijkbaar.

Tot slot

Zodra jij de juiste camping is gevonden, is het een goed idee om een staanplaats te reserveren. Want vooral tijdens de vakantieperiode zijn campings snel volgeboekt. Hoe duidelijker jouw wensen zijn waaraan jouw ideale camping moet voldoen, des te gemakkelijker het is om te kiezen. Online  kunnen campings direct op verschillende criteria worden gefilterd. Dat vereenvoudigt het zoeken enorm. Een andere goede keuzehulp zijn de beoordelingen van andere kampeerders

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds