Welke solar campingdouche past bij jou?

De solar-campingdouche is een van die innovaties die volledig is aangepast aan de kampeertrip, ver weg van de badkamer, het bad en onbeperkte toegang tot water. Of juist op een camping aan het strand waar je het zand wilt afspoelen of verkoeling zoekt. Lees over de voordelen, het gemak en verschillen in dit artikel!

De campingdouche op zonne-energie is draagbaar, opvouwbaar, intrekbaar en gemakkelijk mee te nemen in de auto of camper. Het ligt er wel aan welk type je neemt.Maar wat heeft uw voorkeur? Een solar douche om op te hangen of een solar shower die je op de grond kunt zetten?

Ik hoop dat ik je op weg kan helpen met dit artikel om uiteindelijk de beste solar-douche voor jou voor op de camping te kiezen.

Werking van de Solar campingdouche

De meest populaire solar-douches zijn gemaakt van plastic of rubber. Ze zijn lichtgewicht, opvouwbaar, dus gemakkelijk op te bergen na gebruik en gemakkelijker te vervoeren dan andere zwaardere modellen campingdouches.

Deze lichte douches moeten met water worden gevuld en in de zon worden geplaatst, zodat het water heerlijk warm kan worden. Jouw douche is klaar voor gebruik na 3 uur blootstelling aan zonlicht voor 45 ° verwarming om te genieten van een warme en ontspannende douche.

Het ‘waterzak’ is zo ontworpen dat het warmte kan opnemen en vasthouden, zelfs als de temperatuur wat laag wordt geacht. De kwaliteit van verwarming is daarom essentieel om te overwegen voor de daadwerkelijke aanschaf, want hier hangt jouw tevredenheid ook van af.

De modellen zijn variabel en de verwarmingstijd kan dat ook zijn. Er zijn zonnedouches met zonnepanelen, terwijl andere producten een thermometer hebben waarmee je gemakkelijker het gewenste warmteniveau kunt vinden.

Ik moet niet vergeten te vertellen dat zonnedouches zijn gemaakt om op de grond te worden geplaatst of om te worden opgehangen. Het eerste genoemde model gaat vergezeld van een pompsysteem; dit zijn druk zonnedouches.

De capaciteit van de solar-douche    

Het eerste waar je aan moet denken is het gewicht van de douchetas. Zeker als backpacker. Als het reservoir vol is, moet de campingdouche in jouw bagage meenemen en dat betekent weer extra gewicht om mee te dragen. Dit is echter helemaal niet aan de orde als je met de vouwwagen, caravan of camper reist, want dan kun je zonder zorgen een model kiezen dat een grote hoeveelheid water kan bevatten.

Tip

Er zijn ook gezinsdouches op zonne-energie beschikbaar en deze kunnen van pas komen als je met meerdere personen gebruik wilt maken van de douche.

Je vindt zonnedouches met een inhoud tussen de 10 en 70 liter. Beoordeel jouw of jullie behoeften wanneer je gaat kamperen. Kijk naar jouw gewoonten en hoeveel gebruik je zou maken van de douche.

Het verschilt nogal tussen de verschillende personen. Terwijl sommige mensen blij zullen zijn met een zonnedouchezak van 5 liter met water om zich snel en gemakkelijk te douchen of verkoelen, hebben anderen 20 tot 40 liter nodig om ervoor te zorgen dat zowel hun lichaam als hun lange haar gewassen kunnen worden.

Productiematerialen voor zonnedouches

Of de solar-campingdouche nu een kleine of een zeer grote inhoud heeft, de materialen moeten stevig zijn. Het moet sterk zijn en niet te gemakkelijk kunnen breken. Dit is inderdaad een (kampeer)accesoire dat een vrij aanzienlijk gewicht zal moeten dragen en vooral als het gaat om het ophangen van zonnedouchetassen.

Zorg er dus voor dat je het handvat van de campingdouchetas goed controleert of het in staat is om het gewicht te kunnen dragen.

De lichtgewicht zonnedouches zijn zeer praktisch en opvouwbaar na gebruik. Tevens is het erg prettig dat je je zich niet hoeft te bezighouden met het in elkaar zetten van apparatuur of een roestvrijstalen of houten douche.

Kamperen voor beginners - Welke solar campingdouche past bij jou - Foto van vrouw die een solar-douche gebruikt

Extra accessoires

De solar-campingdouche wordt meestal verkocht met bepaalde accessoires die het gebruik vergemakkelijken. Het heeft daarom de voorkeur om een ​​vrij compleet model (vaak wel iets duurder) aan te schaffen dan een model waarbij je veel extra accessoires zult moeten aanschaffen.

Het hebben van een slang en een douchekop is een prioriteit als het gaat om douchen tijdens het kamperen. Daarbij komt dat het het gemakkelijkste is wanneer het jetsysteem kan worde bediend met behulp van een aan / uit-hendel.

In sommige douchetassen kun je dingen opbergen. Ze hebben kleine zakken die kleine tubes shampoo of zelfs een kam kunnen bevatten. Deze optie kan voor sommige kampeerders erg fijn zijn, daar waar anderen er minder waarde aan hechten.

Prijzen

De solar-campingdouche is zeer betaalbaar en iedereen kan ze verkrijgen bij de betere verkooppunten. Het feit blijft echter wel dat sommige modellen, die als topklasse worden omschreven, prijzen kunnen tonen van 50 euro tot zelfs meer dan 100 euro.

Het kan ook zo zijn dat een merk van hoogwaardige producten veel belang hecht aan design. Dit zal echter niet de hoge kwaliteit van de solar-campingdouche aantasten. Het is maar net waar jij als consument naar op zoek bent.

Enkele goede redenen om een ​​campingdouche op zonne-energie te kopen

Het belangrijkste is misschien wel om je te wassen, af te spoelen of juist af te koelen. Voor al deze redenen is een solar-campingdouche een goede, makkelijke en comfortabele oplossing! Zo geeft de solar-douche de mogelijkheid om:

• Efficiënt en gemakkelijk douchen;

• Verwarm jouw douchewater in een kwalitatieve waterzak;

• Gebruik een douche die lijkt op die van thuis;

• Een betaalbare aanschafprijs.

Naar mijn idee is het een praktische oplossing voor elke manier van gebruik. Overal te gebruiken om het jezelf makkelijk en comfortabel te maken. Het is zeker het overwegen waard.

Ben jij op zoek naar de beste campingdouche?

Of wil jij je ook gewoon lekker kunnen afspoelen op je kampeerplaats? Klik dan hier op de knop om de beste solar-douche te vinden!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds