De beste manier om de ramen van je caravan of camper schoon te maken!

Als je de kunststof ramen van je caravan of je camper wilt schoonmaken, dan er zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel wil je graag daar graag op ingaan en je de belangrijke punten aangeven.

Kunststofglas (acryl)

Kampeertips voor beginners - De beste manier om de ramen van je caravan of camper schoon te maken - Foto van schoonmaakspullen

De ramen van je camper of caravan zijn over het algemeen gemaakt zijn van acryl of acrylglas. Dat is een kunststof en dat betekent dat ze ook gevoeliger zijn voor krassen dan gewoon glas. Gebruik dan ook altijd heel veel water wanneer je camper of caravan gaat schoonmaken.

En maak zeker gebruik van een zachte spons of een Microvezeldoekje voor het schoonmaken van je ramen!

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een microvezeldoekje, omdat het microvezeldoekje  het vuil veel beter kan opnemen dan een spons. Gebruik heel veel water en dat is echt heel erg belangrijk om krassen te voorkomen. Maak nooit gebruik van een borstel! Want als je een borstel gebruikt dan weet je eigenlijk op voorhand al dat je hier krassen aan overhoudt.

Schoonmaakmiddelen

Als je schoonmaakmiddelen gebruikt de caravan- of camperramen schoon te maken, maak dan altijd gebruik van een schoonmaakmiddelt dat geschikt is voor acrylramen. Dus géén gewoon schoonmaakmiddel, want deze kunnen oplosmiddelen bevatten.

Niet doen!

Gebruik ook nooit terpetine, een wasbenzine of een tanner om vlekken van de ramen af te halen. Deze middelen bevatten namelijk weekmiddelen en die kunnen ervoor zorgen dat er een waas ontstaat op je raam.  Als je eenmaal een waas op je raam hebt zitten , dan zal je deze er nooit meer uit krijgen.

Door het gebruik van je camper of caravan kan je in de loop der jaren toch krassen op de ramen krijgen. Dit kan zomaar gebeuren! Ook al ben je erg voorzichtig. In zo’n geval is er een speciale polijstpasta verkrijgbaar waarmee je het raam krasvrij kunt maken (lees grotendeels krasvrij kunt maken)

Dit middel breng je aan met de microvezeldoek en doe dat met een draaiende beweging. Als de draaiende beweging niet maakt dan heb je grote kans dat je de kras niet goed behandeld met de pasta.

Tot slot zul je met de microvezeldoek het raam goed moeten boenen zodat je zeker weet dat de polijstpasta goed is aangebracht. Zorg dat je met de juiste doeken en het juiste materiaal de ramen goed kunt behandelen om een optimaal resultaat te bereiken.

Alle tips op een rij

  • gebruik nooit papieren doeken bijvoorbeeld van een keukenrol, want ook die kunnen krassen veroorzaken op je raam;
  • gebruik echt alleen maar een microvezeldoekje of spons, want alleen zo gaan je ramen het langst mee zonder krassen;
  • gebruik nooit een borstel;
  • gebruik heel veel water;  
  • gebruik nooit geen schoonmaakmiddelen die oplosmiddelen kunnen bevatten;
  • begruik geen middelen zoals terpetine, wasbenzine of tinner, want dan krijg je een waas op op deramen die nooit meer weg zal gaan.

Als je gebruik maakt van de bovenstaande tips, dan zal je zien dat je jarenlang met plezier door schone ramen naar buiten kan kijken. Elke vakantie opnieuw!

Wil jij ook je caravan- of camperramen krasvrij poetsen?

Ga dan direct naar de polijstpasta door op de onderstaande knop de duwen!

1 gedachte over “De beste manier om de ramen van je caravan of camper schoon te maken!”

  1. Ik heb een hoogglans keuken. Op de instructie voor het schoonmaken staat” absoluut geen microvezel doekjes gebruiken. Ze maken kleine krasjes. Daarom hoef je er geen schoonmaakmiddel bij te gebruiken. Het krast het oppervlak schoon. Dus gewoon een zachte spons.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds