Twee mooie campings in Vlaanderen!

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - uitgelichte foto

Zeker nu in corona-tijd zoeken we mooie plekken om te gaan kamperen dichterbij huis. Je hebt dit de afgelopen zomer kunnen zien. Alle campings in Nederland waren volgeboekt.

De tijd om te zoeken en te boeken van een vakantie voor 2021 is aangebroken, maar helaas is de ‘strijd’ met corona nog niet afgelopen. Veel van ons zullen dan wederom niet ver weg gaan. Vandaar dat ik deze twee erg mooie campings bij onze Zuiderburen eens aanhalen.

België heeft ook enorm veel moois te bieden.

Kompas Camping Nieuwpoort

Kompas Camping Nieuwpoort in België, gelegen in een bijzonder landschap nabij de Noordzee, biedt vele vrijetijdsactiviteiten. Naast het buitenzwembad heeft het ook een dierenverblijf.

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - Luchtfoto van Kompas camping Nieuwpoort

De camping strekt zich uit over het 100 hectare grote kunstmatige meer, omgeven door weilanden en velden. De plek verovert de harten van kinderen, al was het maar door de uitgestrekte speeltuin met glijbanen op het land en in het buitenzwembad.

De Westhoek is de naam van de rustigste hoek van Vlaanderen. Hier mondt de IJzer uit in de Noordzee. In de monding heeft reservaat De Blankaart een eigen landschap met bijzondere flora en fauna ontwikkeld.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt

De camping ligt op een steenworp afstand van de Noordzee, waar je gemakkelijk de verschillende badplaatsen kunt bereiken. Maar ook direct grenzend aan een binnenmeer ideaal om te surfen, tegelijkertijd een bassin is voor waterwinning.

Nieuwpoort heeft ook een vissershaven en een jachthaven. Het biedt ook een hecht netwerk van fiets- en wandelpaden. Kompas Camping maakt indruk met verschillende verwarmde sanitairgebouwen met hoogwaardige apparatuur waaronder wasmachines en drogers. En er is een afvalverwerkingsstation voor campers.

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - Foto van Veurne

Vooral de kleine kinderen zijn blij met het dierenverblijf en de avontuurlijke speeltuin in het bos. De groteren geven de voorkeur aan de sporthal of het openbare verwarmde zwembad.

Het mooie stadje Veurne is zeker een bezoek waard. Het bleef bijna intact toen Belgische troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog de sluis van Nieuwpoort opbliezen en West-Vlaanderen onder water zetten.

Nieuwsgierig geworden?

Vind meer informatie op de website van Kompas Camping Nieuwpoort!

Vakantiepark Blauwe Meer in Lommel

Het meer in het hart van het Vakantiepark Blauwe Meer straalt als een blauwe zee. Aan de kust nodigt het zandstrand u uit om te zonnebaden of u kunt het water verkennen met een waterfiets.

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - Luchtfoto van vakantiepark de Blauwe Meer

Verveling is een vreemd woord voor het “Blauwe Meer”. Een bijna ongelooflijke verscheidenheid aan praktische activiteiten en entertainment wordt hier tijdens het seizoen aangeboden. Dit varieert van kindertheater-, show- en spelavonden tot karaoke en enge tochten tot huifkartochten.

Eén ding is zeker: niet alleen gezinnen met kleine kinderen voelen zich hier thuis, al zijn er ook veel mogelijkheden om voor hen te spelen. De jongeren ontmoeten elkaar hier graag om te dansen in de grote discotheek.

Engels dorp op de camping Vakantiepark Blauwe Meer

Het Blauwe Meer biedt nog meer, bijvoorbeeld een ‘origineel Engels dorp’ met een Londense dubbeldekkerbus en een rode telefooncel. Buiten de camping wachten avontuurlijke gebieden zoals de “Lommelsche Sahara”.

Kampeertips voor beginners - Twee mooie campings in Vlaanderen - Foto van een beeld in de stad Hasselt in Belgie

Het sanitair is functioneel, modern en schoon. Er zijn familiedouches en elk perceel heeft een watertappunt, riolering, 10 ampère elektra en een centrale antenne aansluiting. Wasmachines en een stortplaats voor campers zijn ook beschikbaar.

Hasselt, de provinciehoofdstad van Limburg, is een reis waard. Daar zie je nog enkele vakwerkhuizen uit de 16e eeuw op de Grote Markt. Alles is aanwezig voor om een mooie kampeervakantie hebben.

Nieuwsgierig geworden?

Vind meer informatie op de website van vakantiepark Blauwe Meer!

Geef een antwoord