Twee heerlijke en makkelijke eenpansgerechten!

Kampeertips voor beginners - Twee heerlijke en makkelijke eenpansgerechten - Uitgelichte foto

Op de camping wil je natuurlijk zo min mogelijk afwassen en daarom is een eenpansgerecht ideaal. Koken op de camping kan op deze manier super eenvoudig, lekker en snel zijn. Met een paella pan kun je heel eenvoudig op je skottelbraai (of ander gasstel) een eenpansgerecht maken.

Zo heb je snel een lekkere maaltijd op tafel en hoef je maar één pan af te wassen. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je chili con carne in wraps kan maken of een mexicaanse rijstschotel.

Chili con carne

De chili con carne die we gaan maken is genoeg voor 4 personen en is ongeveer binnen 15 minuten klaar. Wat heb je nodig?

De ingrediënten:

Kampeertips voor beginners - Twee heerlijke en makkelijke eenpansgerechten - Foto van chili con carne in wraps
  • 2 paprika’s;
  • 1 ui;
  • 500 gram half om half gehakt;
  • geraspte kaas;
  • chili con carne mix;
  • 800 gram kidneybonen;
  • 200 ml water;
  • Zonnebloemolie;
  • (volkoren) wraps.

De bereiding

Doe de zonnebloemolie in de paella pan en bak hierin het gehakt gaar op middelhoog vuur in ongeveer 3 minuten. In de tussentijd kun je de paprika’s en ui gaan snijden.

Na de 3 minuten kunnen we het water en de kruidenmix toevoegen. Roer het geheel goed door mekaar heen en breng het aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat het mengsel nog ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg als laatste de kidneybonen toe en verwarm deze nog even mee. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Nu kan je de chili con carne serveren in een lekkere wrap met kaas. Deze kun je eventueel nadien nog voor korte tijd opwarmen in de paella pan om de kaas te laten smelten.

Mexicaanse rijstschotel

Deze rijstschotel is genoeg voor 2 personen en is binnen 25 minuten klaar. Wat heb je nodig?

De ingrediënten:

Kampeertips voor beginners - Twee heerlijke en makkelijke eenpansgerechten - Foto van mexicaanse eenpansgerecht - rijstschotel
  • 150 gram rijst;
  • 200 gram gehakt;
  • 200 gram Mexicaanse groente;
  • 1 blikje maïs;
  • paprika;
  • ui;
  • 1 rode peper;
  • klein beetje tomatenpuree;
  • half blokje tuinkruiden bouillon;
  • halve theelepel komijn;
  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • snufje zout en peper;
  • 250 milliliter water en olie.

De bereiding

We beginnen met het in stukjes snijden van de paprika, de ui en de rode peper. Giet vervolgens een scheutje olie in de pan en bak het gehakt rul met een snufje peper en zout.

Voeg hierna de paprika, de ui en de roder peper toe en alle andere kruiden en bak dit een paar minuten mee.

Voeg nu de Mexicaanse groente, de maïs en de tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut mee om vervolgens de rijst, het water en het bouillonblokje toe te voegen. Laat het vervolgens 15 minuten pruttelen totdat al het vocht verdwenen is.

Is de rijst na 15 minuten nog niet helemaal gaar? Voeg dan wat extra water toe en laat het wat langer door pruttelen. Zodra de rijst gaar is, is je eenpansgerecht klaar.

Lekker, makkelijk en snel

Ook van een makkelijk gerecht kan je volop genieten. Makkelijk en snel op tafel. Lekker eten en nadien weinig afwas. Zo kan je volop genieten van je vakantie. Smakelijk eten!

Skottelbraai nodig? Of is het tijd voor vervanging?

Jouw skottelbraai (+ accessoires) vind je hier!

Geef een antwoord