Caravan van het jaar 2021!

Elk jaar is er weer een verkiezing van de ANWB voor de caravan en camper van het jaar. En dit jaar is op nummer 1 geëindigd: de Adria Adora 522 up!! In dit artikel wil ik je meenemen om te kijken wat deze caravan zo speciaal maakt.

De productielijn van de Adria Adora

Internationaal is de Adria Adora lijn al jaren een groot succes en voor het modeljaar 2021 is er een geheel nieuwe generatie van deze caravan ontworpen. Hij is van binnen en van buiten helemaal gemoderniseerd en dat is deels geïnspireerd op de vorig jaar geïntroduceerde Astella.

En mocht deze inrichting je niet bevallen? Dan zijn er zijn nog tien andere opties mogelijk om een keuze uit te maken.

Het slaapgedeelte

Je kunt kiezen uit 1 of 2-persoons bedden of een speciale gezinscaravan met een extra stapelbed, zoals de Adria Adora 613 pk. Deze kan je ook nog eens ombouwen tot loungehoek voor de kinderen. Er is sowieso voor elke doelgroep of iedere gezinssamenstelling wel een geschikt model te vinden.

Kampeertips voor beginners - Caravan van het jaar 2021- Foto van stapelbed in de Adria Adora 613DK

Het interieur

Voor wat betreft het meubilair heb je de keuze uit verschillende soorten bekleding. Op deze manier kan je de caravan dus helemaal naar je eigen smaak inrichten. Natuurlijk zit je ook heerlijk onder het panoramavenster dat doorloopt van de achterwand helemaal tot aan het dak.

Kampeertips voor beginners - Caravan van het jaar 2021- Foto van het doorlopende panoramaraam in Adria Adora 522 UP

Wat overigens erg praktisch is, is de aluminium strip die je overal aan de wand van de caravan vindt. Hier kan je handige opbergvakjes en -plankjes aan ophangen.

En met dank aan de vloer en ringverwarming waarover deze Adria Adora beschikt, is ook in de winter kamperen geen enkel probleem.

Tips voor de aanschaf van een nieuwe caravan

Wil je nieuwe caravan kopen? Houdt dan rekening met de volgende punten:

  • waar wil je de caravan voor gaan gebruiken?
  • welke indeling is geschikt voor jou?
  • wat is je (maximale) budget?
  • hoeveel gewicht mag je auto trekken?
  • koop een nieuwe caravan bij een erkend kampeerbedrijf.

De keuken

Kampeertips voor beginners - Caravan van het jaar 2021- Foto van de keuken in de Adria Adora 522 UP

Alle modellen zijn voorzien van een elegant en ruimtelijk interieur. Én de keuken! Dat is echt een zelfstandig element in de caravan een is voorzien van een eigen kleurstelling en ontwerp. Extra handig is het extra stopcontact dat geplaatst is in het keukenkastje, zodat je bijvoorbeeld de magnetron kan aansluiten. Wel zo ideaal als je nog even iets wilt opwarmen.

Heel veel opbergruimte

Wat verder opvalt is de verbeterde opbergruimte. Je vindt overal handige vakken en lades (met handige kliksluiting) waar je werkelijk al je spullen in kwijt kan. En ook onder de bank heb je volop opbergruimte

De badkamer

Lopend met een toiletrol onder je arm naar het toiletgebouw is toch echt verleden tijd. Door in de geoptimaliseerde badkamer, met sfeerverlichting, heb je een heel fijn ergonomisch toilet en kan je hier ook perfect je tanden poetsen. En wil je douchen? Dan klap je de wastafel gewoon in en heb je zeeën van ruimte om te douchen.

De gestroomlijnde buitenzijde

Kampeertips voor beginners - Caravan van het jaar 2021- Foto van vernieuwde spoiler van de Adria Adora 522 UP

De gewijzigde voorzijde, met slanke handgrepen voorzien van futuristisch ogende voorspoiler tot aan het dak, heeft ervoor gezorgd dat de luchtweerstand is verminderd en de rijstabiliteit is verbeterd.

De disselklep is gemaakt van een extra stevig dubbelwandig abs kunststof en de vloer wordt ondersteund door een extra stevig stalen chassis profiel.

Deze Adria Adora maakt gebruik van een degelijke traditionele bouwwijze met geïsoleerde sandwichpanelen en een hagelbestendig dak. De Adria biedt 2 jaar garantie en 7 jaar garantie op de waterdichtheid. De achterbumper en de verticaal geplaatste handgrepen tot aan het dak zijn gunstig voor de wind afwikkeling aan de achterzijde.

De prijs

Met zo veel (nieuwe) mogelijkheden en die vernieuwde gestroomlijnde buitenkant is het niet vreemd dat de Adria Adora 522 UP als beste uit de test is gekomen. Met een aanschafprijs vanaf €23.995 kan jij er al mee op vakantie naar jouw favoriete bestemming!

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds