Vakantie voor 2021 boeken of toch nog niet?

Dit jaar is in alle opzichten een vreemd jaar en dat geldt natuurlijk ook voor de vakanties. Om je goed voor te bereiden op het komende vakantiejaar van 2021, wil ik je in dit artikel tips & tools aangeven waar je aan moet denken. En ook waarom het belangrijk is om er nu al over na te denken.

Het jaar van het coronavirus

Kampeertips voor beginners - Vakantie van 2021 boeken of toch niet - Foto van het coronavirus

Het is voor niemand een verrassing dat het jaar 2020 anders gelopen is dan we vooraf met z’n allen hadden voorgesteld. Door het coronavirus kwamen we plotseling voor heel veel (nieuwe) uitdagingen en verrassingen te staan. Het virus trof ook het toerisme, dus ook onze vakanties.

Vliegreizen werden massaal geannuleerd en mensen gingen op zoek naar alternatieven om toch vakantie te kunnen vieren. En opeens was kamperen populairder dan ooit. Het resulteerde in het feit dat caravans en campers niet aan te slepen waren, omdat mensen het kamperen (opnieuw) ontdekten of helemaal nieuw zijn in deze vorm van kamperen en het eens wilden gaan proberen.

Campings volgeboekt

Deze zomer waren de campings in Nederland al snel helemaal volgeboekt en dat is wel logisch als de mensen niet met het vliegtuig op vakantie konden gaan. Ook zij moesten opeens op zoek naar alternatieven en veel mensen vonden dat alternatief in het huren of zelfs aanschaffen van een camper of caravan.

Naar mijn verwachting zijn er velen heel enthousiast geworden over het kamperen en zullen dat volgend jaar ook weer willen doen. En ik denk ook dat vliegreizen voorlopig nog wel op een laag pitje blijft gezien de omstandigheden. Dus dat betekent dat er voor volgend jaar al snel weer een grote drukte zal ontstaan om een kampeerplaats te boeken.

Om te voorkomen dat je straks kunt ‘fluiten’ naar een plek op jouw voorkeurslocatie, is het juist nu de tijd om te kijken of deze beschikbaar is gedurende jouw vakantieweken.

De aangepaste annuleringsvoorwaarden

Veel campings hebben hun annuleringsvoorwaarden aangepast, zodat ze in ieder geval de zekerheid hebben dat mensen nu al (kunnen) boeken en om de gasten zo goed en zo snel mogelijk te helpen.

Kampeertips voor beginners - Vakantie van 2021 boeken of toch niet - Foto van eurobiljetten

Mocht het zo zijn dat je niet naar de camping toe kunt gaan vanwege een advies vanuit de overheid, dan kun je vaak bij deze campings ook makkelijker het al betaalde voorschot of bedrag terugkrijgen. Informeer goed de website  van de camping of vraag het na als je er niet helemaal zeker van bent.

Flexibiliteit tijdens je vakantie

Met een camper, maar ook met de caravan, ben je flexibel op weg. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt en zo meerdere plaatsen bezoeken. Met de camper heb je zelfs niet eens een camping nodig, want de meeste campers zijn zelfvoorzienend en dat betekent dat je je eigen toilet, je eigen douche, je eigen water, je keukentje, je koelkast et cetera bij je hebt.

Kortom: je hebt eigenlijk helemaal niets nodig van buitenaf om te kunnen genieten van je vakantiereis met je camper en dat heeft echt wel wat voordelen.

Het is nog niet nodig om nu direct te beslissen waar je naar toe wilt gaan. Dat doe je bij wijze van spreken pas op de dag van vertrek. Campings of camperplaatsen kan je zo vinden via een app op de telefoon of tablet.  

De bestemming of bestemmingen boeken?

Hoe 2021 eruit gaat zien, dat weet nog niemand. Maar dat we rekening moeten houden met maatregelen vanwege corona, dat staat vrijwel vast. Dit zal ook effect hebben op de landen en plaatsen waar je naartoe zal (kunnen) gaan. Het is daarom goed er nu al over na te denken waar je naartoe wilt en wat eventueel een alternatieve camping of land voor jou zou zijn.

Laat je niet weerhouden om al wat te ondernemen, want voor je het weet is het weer zover. Er zijn nog zoveel mooie plekken waar we naartoe kunnen gaan, ook dichtbij huis.

ANWB komt met coronakeurmerk voor campings – WNL (youtube)

Plaats een reactie

Banner campings.com

Boek jouw volgende ideale camping!

 

This will close in 0 seconds